Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deloitte istražila trendove

Generacija 55 + u pohodu na smartphone

pametni telefon
Foto: DPA/PIXSELL
16.01.2014.
u 13:00

Generacijski jaz mogao bi biti prevladan u 2014. po pitanju korištenja smartphonea

Pametne telefone u ovoj godini, najviše će kupovati korisnici stariji od 55 godina. Udio vlasnika smartphonea iz ove dobne skupine, na razvijenim tržištima, trebao bi se povećati od 45 do 50 posto, što je oko 70 posto niža penetracija nego u dobnoj skupini do 54 godine, stoji to u zaključcima i Deloitteovih Globalnih predviđanja za 2014. U istraživanju se navodi da je nekoliko faktora sprečavalo upravo tu dobnu skupinu od korištenja smartphonea. Prije svega, ponuda tarifa ih zbunjuje posebice ona koja se odnosi na promet podataka, sučelje im je nezgodno, dok kada se radi o aplikacijama zapravo, uopće nema onih njima namijenjenih već su uglavnom ciljaju mlađi korisnici.

– Ova će skupina predstavljati dodatni izazov za operatore, posebno u njihovom nastojanju da ih zainteresira za korištenje naprednih funkcija pametnih telefona, umjesto dosadašnjeg korištenja mobilnih telefona za uspostavu poziva i slanje SMS poruka. Svakako, operatori moraju biti spremni za ovaj izazov, posebice zato što očekujemo da četvrtina vlasnika pametnih telefona neće preuzeti ni jednu jedinu aplikaciju – navodi Luka Škacan, viši savjetnik u Deloitteovom Odjelu poslovnog savjetovanja.

Ostali trendovi koji će biti u modi su nosive tehnologije Naime, očekuje se prodaja 10 milijuna pametnih naočala, traka za vježbanje i satova u vrijednosti 3 milijarde dolara. Očekuje se i udvostručenje broja pretplata na televizijske kanale u 50 milijuna kućanstava, porast prava na prijenos premijskih sportskih programa za 14 posto. Prodaja phableta, tj. pametnih telefona sa zaslonom dimenzija od 5 do 6,9 inča, činit će četvrtinu prodanih pametnih telefona, što u brojkama iznosi 300 milijuna uređaja i dvostruko je više nego u 2013., te deseterostruko više u usporedbi sa 2012.

>> Pametni telefoni omogućavaju vam da neprestano skidate korisne aplikacije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije