Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preuzimanje tvrtke Kustomer

Facebookova akvizicija pod povećalom u Njemačkoj zbog moguće tržišne koncentracije

FILE PHOTO: A 3D plastic representation of the Facebook logo is seen in this illustration in Zenica
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
23.07.2021.
u 17:26

Prema informacijama Wall Street Journala, vrijednost Kustomera procijenjena je u ugovoru na nešto više od milijardu dolara

Njemački regulator tržišnog natjecanja objavio je u petak da provjerava podliježe li Facebookovo planirano preuzimanje inovativne tvrtke Kustomer kontroli koja bi trebala spriječiti tržišnu koncentraciju.

Kustomer je osnovan 2015. godine, a nudi platforme za podršku kupcima i chatbotove koji odgovaraju na upite korisnika.

Facebook je najavio kupnju Kustomera u studenome prošle godine, ne navodeći detalje o cijeni i drugim financijskim uvjetima transakcije.

Prema tadašnjim informacijama Wall Street Journala, vrijednost Kustomera procijenjena je u ugovoru na nešto više od milijardu dolara.

Njemačka je pak 2017. u sklopu zakona o tržišnom natjecanju odredila da regulator može provjeravati akvizicije ako je kupac spreman platiti više od 400 milijuna eura za tvrtku koja uopće nema prihode ili su oni vrlo mali.

U takvim slučajevima visoka cijena često je znak inovativnih poslovnih ideja s velikim tržišnim potencijalom, navodi regulator u priopćenju.

Predsjednik Saveznog kartelskog ureda Andreas Mundt rekao je danas da će od Facebooka zatražiti odgovarajuće dokumente, ako se ispostavi da je obavezan dostaviti informacije o spajanju, stoji u priopćenju.

Mnoga su tržišta danas već visoko koncentrirana, posebno u digitalnoj ekonomiji, rekao je Mundt. "Stoga je prijeko potrebna stroga kontrola spajanja", dodao je.

VIDEO Nove strože mjere na Jadranu: Uvedeni i novi uvjeti za ulazak u Hrvatsku!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije