Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZUCKERBERG OBJAVIO BORBU S ANTISEMITIZMOM

Facebook zabranio negiranje holokausta, iako su ga prije dvije godine pravdali slobodom izražavanja

Mark Zuckerberg
Foto: ERIN SCOTT/REUTERS/PIXSELL
1/3
13.10.2020.
u 11:12

"Borio sam se s napetošću između zalaganja za slobodno izražavanje i štete prouzročene umanjivanjem ili negiranjem užasa holokausta", rekao je Mark Zuckerberg,

Facebook je u ponedjeljak priopćio da ažurira svoju politiku govora mržnje kako bi zabranili bilo koji sadržaj koji negira ili narušava holokaust, javlja Reuters. 

Podsjetimo se, 2018. godine Mark Zuckerberg je u intervjuu za tehnološki portal Recode rekao da smatra da je poricanje holokausta duboko uvredljivo, ali da misli da Facebook ne bi trebao brisati takav sadržaj. 

"Borio sam se s napetošću između zalaganja za slobodno izražavanje i štete prouzročene umanjivanjem ili negiranjem užasa holokausta", rekao je Zuckerberg, koji je inače i sam Židov, u objavi na Facebooku u ponedjeljak.

"Moje vlastito razmišljanje evoluiralo je kad sam vidio podatke koji pokazuju porast antisemitskog nasilja, kao i naša šira politika o govoru mržnje", rekao je.

Korisnici koji traže pojmove vezane sa holokaust ili njegovo negiranje ubuduće će biti usmjereni na vjerodostojne informacije na Facebooku. 

Svjetski židovski kongres i Američki židovski odbor pohvalili su potez jer se već godinama zalažu za uklanjanje antisemitetskog sadržaja sa Facebook platforme. 

U kolovozu je Facebook također zabranio određene antisemitske teorije zavjere i stereotipe.

Na svom blogu, Facebook je citirao istraživanje koje je pokazalo da gotovo četvrtina odraslih osoba u SAD-u u dobi od 18 do 39 godina smatra da je holokaust mit, ili da je preuveličan, ili pak, da nisu sigurni. 

Upozoravaju da se promjene neće dogoditi "preko noći" i da treba neko vrijeme da se odluka uspješno provodi. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije