Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za kreativce

Facebook izbacio novu aplikaciju: Stvorena je za zabavu u vrijeme pandemije

Ilustracija
Pixabay
15.12.2020.
u 10:41

U Collabu se mogu kombinirati do tri videa u trajanju do 15 sekundi. Oni se poslože, a potom sinkronizirano reproduciraju.

Facebook je izbacio novu aplikaciju namijenjenu stvaranju zajedničkih videozapisa pod nazivom Collab. Stvaranje aplikacije potaknula je pandemija koronavirusa koja je ljude prisilila da ostanu u svojim domovima te pronađu nove načine za zabavu. 

Utjecala je i na glazbenike koji više nisu mogli održavati koncerte uživo pa su se okrenuli mrežnim platformama kako bi eksperimentirali s online izvedbama. Oblik online koncerata, koji su glazbenici počeli primjenjivati, djelomično je ukomponiran u Collab, a drugi dio povlači se iz kratkih videa koji su svoju popularnost stekli razvojem TikToka, piše TechCrunch

U Collabu se mogu kombinirati do tri videa u trajanju do 15 sekundi. Oni se poslože, a potom sinkronizirano reproduciraju. Primjerice, mogu se spojiti video zapisi pjevača, gitarista i bubnjara. Osim glazbe, mogu se kombinirati i snimke te raditi video spotovi. 

U aplikaciji se, pomoću feeda, mogu otkriti drugi glazbenici kojima se možete pridružiti. 

Facebook je, tijekom beta verzije aplikacije, radio na poboljšanju sinkronizacije zvuka i drugih tehničkih aspekata. Zbog toga, usklađivanje bi trebalo biti vrlo jednostavno i praktički automatsko. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije