44 23°C
  • velist:

    Mene zanima tko će dobiti novac od te kazne, tj. očekujem da ću i ja dobiti svoj dio pošto su moji osobni podaci neovlašteno dostavljeni trećoj strani. Sve drugo će biti veliko 'legalno' pranje novaca i prodavanje magle.

  • znam:

    Informacija je novac. Dati cu vam primjer smart meter-a. To su uredjaji koji bezicno ocitavaju vasu potrosnju npr. elektricne energije. Jako su stetni za zdravlje. Oni ne salju samo potrosnju nego i jako puno drugih informacija (vasih navika koristenja odredjenih ... prikaži još!h uredjaja). Vrijednost tih informacija je veca nego vrijednost elektricne energije prodane preko tih mjeraca. Sto je Facebook-u platiti 5 milijardi dolara ako je na tim informacijama zaradio puno vise. Od mene nije zaradio ni penija.

  • Tirano:

    Kaznu trebaju dobiti oni čiji su podaci procurili iz Facebooka!? Zimmerman je šarlatan! Tako se ne ponaša sa tuđim podacima!? To je prvi zakon interneta i sigurnosti!? Sve koji traže uz e-mail i password treba strogo kazniti jer poslati na ... prikaži još! e-mail potvrdu da si to zaista "ti", redirekcijom vratiti recimo novinama! Na žalost takvu praksu ima samo Jutarnji list!? Ostali ne!? Što će im password od vašeg maila? Da vam netko čita poštu?! Ili ulazi na Facebook!? Tako se to ne radi!

Još iz rubrike Tech/Sci

Huawei
PROMO

Uz ove savjete krenite na savršeno vikend putovanje u europske metropole

Huawei
PROMO

U trendu su Huawei ljetni hitovi - kojeg ćeš ti izabrati?

Huawei P30 Pro
NAJBOLJE OD NAJBOLJEG

Nagrađeni uređaji: Ovo su najbolji gadgeti 2019/20.