Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ako vas zanima

Evo kako možete provjeriti usporava li Apple i vaš iPhone

iPhone
Foto: Hans-Jürgen Wiedl/DPA/PIXSELL
1/3
05.01.2018.
u 16:39

U usporavanje su mnogi već sumnjali, a sada je i službeno potvrđeno

Apple je nedavno izazvao gnjev mnogih korisnika priznavši da namjerno usporava rad određenih iPhonea sa starijim baterijama kako bi, između ostalog, spriječio iznenadna gašenja.

To je nešto u što su mnogi već sumnjali, a sada je i službeno potvrđeno. Nakon nekoliko tužbi tvrtka iz Cupertina se ispričala, naglašavajući kako su usporavanje provodili s dobrim namjerama, te snizila cijenu zamjene baterije kojoj je isteklo jamstvo.

A ako vas zanima je li i vaš iPhone među onima koji su namjerno usporavani, možete to učiniti tako da instalirate aplikaciju koja vam govori koja je brzina procesora u vašem iPhoneu, kao što je Lirum Device Info Lite, piše Business Insider. Unutar aplikacije otvorite "Options", pa "This Device" i "CPU", i usporedite stvarnu brzinu (CPU Actual Clock) s maksimalnom (CPU Maximum Clock). Ako su brzine jednake, vaš iPhone nije usporen.

Usporavanje je provođeno u iPhoneu 6 i novijim modelima, a ovo su izvorne brzine procesora:

iPhone 6 i 6 Plus: 1.4 GHz

iPhone 6S i 6S Plus: 1.84 GHz

iPhone SE: 1.84 GHz

iPhone 7 i 7 Plus: 2.34 GHz

Pogledajte i galeriju iPhonea X:

iPhone
1/8

Komentara 2

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije