Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDNIČKI IZGLED

Evo dizajna koji je javnost odabrala za novo svemirsko odjelo NASA-e

NASA Z-2
NASA
01.05.2014.
u 16:43

Pijedlog pod nazivom "tehnologija" pobijedio je osvojivši 233.431 glas, 63 posto od ukupnog broja glasova

NASA je u ožujku pozvala javnost da internetskim glasanjem izabere jedno od tri prijedloga za izgled prototipa novog svemirskog odijela Z-2, a sada su objavljeni rezultati. Pijedlog pod nazivom "tehnologija" pobijedio je osvojivši 233.431 glas, 63 posto od ukupnog broja glasova.

Dok je prethodnik ovog odijela, Z-1, mnoge podsjetio na odijelo Buzza Ligthyeara, lika iz crtića Priča o igračkama, Z-2 više evocira uspomene na film Tron.

Ovaj dizajn će biti dio konačne verzije odijela, koja bi trebala biti spremna za testiranje do studenog, objavila je NASA.

Z-2 će biti izrađen od dijelova napravljenih pomoću 3D printera, a bit će testiran u vakuumskim komorama, NASA-inom testnom bazenu te na imitaciji površine Marsa. NASA će ovo i naredna odijela iz serije Z koristiti za testiranje tehnologija koje bi jednog dana mogle koristiti prvi astronauti na Marsu.

>> Ovako će otprilike izgledati slijetanje na Mars

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije