Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za 8,5 mlrd.dolara

Europska komisija Microsoftu dopustila kupnju Skypea

skype
07.10.2011.
u 22:01

Zaključeno je kako ne postoji prijetnja tržišnom natjecanju na području video-komunikacija.

Europska komisija dopustila je Microsoftu da kupi internetski servis Skype za 8,5 milijardi dolara, prenosi Reuters. Federal Trade Commission, američko tijelo koje se bavi zaštitom tržišnog natjecanja, dopustila je kupnju još u lipnju.

Europska komisija dopustila je preuzimanje iako je utvrdila kako se aktivnosti Microsofta i Skypea već preklapaju na području video-komunikacija, na kojemu je Microsoft prisutan preko svog servisa Windows Live Messenger.

- Međutim, Komisija smatra kako ne postoji prijetnja tržišnom natjecanju na ovom rastućem tržištu na kojemu su prisutni mnogi igrači, uključujući Google - stoji u priopćenju.

Komentara 2

BL
Blender
14:37 08.10.2011.

8.5 milijardi US dolara, ma evo ljudi ako se pitate gdje su novci, microsoft ima previse. Ako mislite da ce ti pomoci ikada sirotinji, NIKAD!!! Svijet je izgubio balanc, to je najveci problem.

JA
JackRussell
23:30 08.10.2011.

Blender@ vidi se da pojma nemaš, Microsoft, odnosno Bill Gates je dao u dobrotvorne svrhe više od 10 milijardi dolara....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije