Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APOKALIPTIČNO PREDVIĐANJE

Elon Musk: Prijeti nam revolucija strojeva, samo je jedan način da čovječanstvo preživi!

Robot
Foto: Youtube/Screenshot
16.02.2017.
u 18:29

'Što ćete napraviti s masovnom nezaposlenosti? To će biti tektonski socijalni poremećaj!'

Elon Musk, genije, milijarder te jedan od suosnivača PayPal-a, SpaceX i Tesla Motorsa, na summitu u Dubaiju upozorio je na rastući problem.

Naime, Musk tvrdi kako će svijetom uskoro zavladati revolucija umjetne inteligencije, a jedini način da čovječanstvo preživi jest da  postanu kiborzi - napola ljudi, a napola roboti.

Musk je siguran kako će problem nezaposlenosti i dalje rasti jer većinu poslova zamjenjuju strojevi koji taj posao obavljaju puno bolje i efikasnije od čovjeka. 

Kako prenosi PopSci, Musk predlaže određenu vrstu transformatora koji bi se ugradio u mozak i služio kao operator između naših stanica i tehnologije. Time bi se ljudski mozak 'supernapunio' i mogao konkurirati strojevima.

- Što ćete napraviti s masovnom nezaposlenosti? To će biti tektonski socijalni poremećaj! - Argumentira Musk, dodajući kako će svjetske vlade morati uvesti univerzalni osobni prihod, no puno je bolje rješenje za sveukupnu populaciju jednostavno unaprijediti čovječanstvo.

Musk priznaje kako njegovo rješenje zvuči kao dio SF romana, no ako samo pogledamo napredak koji je postignut u liječenju, ideja o spajanju stroja i čovjeka ne čini se tako dalekom.

>> Čovjek koji je predvidio sve: Trump i Putin su nemoćni, svijet očekuje financijska apokalipsa

>> Sudar koji će tlo pretvoriti u oceane lave: Mjesec će biti taj koji će uništiti Zemlju!

Ključne riječi

Komentara 5

TE
TexWiller
19:08 16.02.2017.

Neka si to 'genije' ugradi u svoju pametnu glavicu, a nas ostale neka ostavi na miru.

DU
Deleted user
19:30 16.02.2017.

Sto se tice nezaposlenosti, slazem se jer se poslovi sve vise automatiziraju, sto se tice umjetne inteligencije, takodjer se slazem ali da netko mora to kontrolirati a sto se tice napretka u lijecenju, ne slazem se, jednako smo bolesni kao i prije 100 godina samo su druge bolesti, a o ugradnji transformatora u mozak kazem da je Musk otisao na kvasinu...

BS
@bserver
15:56 21.07.2017.

Elon Musk, genije, milijarder te jedan od..... a da odete u vecernju skolu hrvatskog jezika..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije