Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robotika

Ekipa Osnovne škole J.A. Ćolnića osvojila sjajno 10. mjesto na MakeX natjecanju u Kini

MakeX
Foto: Facebook/Paolo Zenzerović
1/6
09.12.2018.
u 12:31

Najboljih 70 timova iz Croatian Makers lige svake godine dobiva napredniju opremu kako bi mogli unaprijediti svoja znanja i sudjelovati na naprednim robotičkim natjecanjima

Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića s ekipom Iva Mijakić, Ana Švegli i mentorom Tomislavom Milanovićem osvojila je 10. mjesto u svijetu, a ekipa osnovne škole Josipovac, Lucija Udovčić i Marko Prološčić uz mentoricu Andrijanu Sili osvojila je posebnu nagradu za najbolji natjecateljski duh na svjetskom natjecanju u robotici MakeX.

Natjecanje MakeX Hrvatska temelji se na Croatian Makers ligi koja je IRIM-ov najmasovniji edukacijsko-natjecateljski projekt, ali ujedno i najveće unificirano natjecanje iz područja robotike u Europi. U Croatian Makers ligu je uključeno više od 580 ustanova, 11.000 djece i 650 mentora u Hrvatskoj, a sestrinske lige po našem modelu odvijaju se u Srbiji, Bosni i Hercegovini te na Kosovu.

Najboljih 70 timova iz Croatian Makers lige svake godine dobiva napredniju opremu kako bi mogli unaprijediti svoja znanja i sudjelovati na naprednim robotičkim natjecanjima. Najbolje ekipe iz nacionalnog natjecanja MakeX u Hrvatskoj koje organizira Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) dobilo je priliku sudjelovati na svjetskom natjecanju u Kini. 

>> Video: Napredno robotičko natjecanje MakeX u Zagrebu 2018.



 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije