Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVNI ZVIŽDAČ

Snowden došao na Twitter, ima 500.000 followera, a prati samo jednog

Edward Snowden
Foto: Screenshot Twitter
29.09.2015.
u 22:23

Prvi tvit mu je "Can you hear me now?", koji je retvitan više od 60.000 puta

Edward Snowden, vjerojatno najpoznatiji zviždač na svijetu, pridružio se Twitteru, gdje je u pet sati uspio prikupiti čak 500.000 followera. On sam prati samo jedan profil, NSA, američku obavještajnu agenciju čiji je program prisluškivanja razotkrio.

Prvi tvit mu je "Can you hear me now?" (Možete li me čuti sada?), što je referenca na staru reklamnu kampanju telekomunikacijske tvrtke Verizon. Dosad je retvitan 60.000 puta.

Snowdena je na Twitteru među ostalima pozdravio poznati američki astrofizičar Neil deGrasse Tyson koji je za Snowdena, kojeg neki u SAD-u smatraju izdajicom, a neki herojem, rekao da je patriot. Snowden mu se zahvalio na dobrodošlici i našalio se.

- Sad imamo vodu na Marsu! Mislite li da provjeravaju putovnice na granici? Pitam za prijatelja - napisao je Snowden. Na Twitteru mu je dobrodošlicu zaželio Glenn Greenwald, novinar koji je objavljivao Snowdenove povjerljive informacije.

 

Snowden, kojeg zbog objave povjerljivih informacija traže američke vlasti, navodno još uvijek živi u Rusiji, kamo je pobjegao 2013. godine.

>> Edward Snowden: Sve bih ponovio

>> Moji prijatelji Julian Assange i Edward Snowden najveći su heroji modernog doba

Komentara 1

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
01:14 30.09.2015.

Kralj. Preporučujem svima intervju sa Snowdenom koji je dao Johnu Olliveru za TV emisiju Last Week Tonight. Vidwo traje oko pola sata, sam intervju 15ak, ali isplati se pola sata potrošiti ma to. Slažem se, stay safe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije