Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština Američke akademije za forenzičke znanosti:

Draganu Primorcu potvrđen reizbor na dužnost predsjednika

Dragan Primorac
AAFS
22.02.2020.
u 13:31

Potvrđeno je da će se jedan od najznačajnijih svjetskih znanstvenih događaja tijekom 2021. godine, “12th ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine” održati od 21.-26. lipnja 2021. godine u Dubrovniku

Na glavnoj skupštini Američke akademije za forenzičke znanosti, prof.dr. Draganu Primorcu potvrđen je reizbor na dužnost predsjednika Odbora za međunarodne odnose ove najuglednije svjetske organizacije iz područja forenzičkih znanosti. Američka Akademija za forenzičke znanosti sa sjedištem Colorado Springs-u, okuplja više od 7000 članova iz 50 saveznih država SAD-a, Kanade te iz 74 pridruženih država svijeta.

U njezinu radu sudjeluju djelatnici američke vojske, državnih policija, ministarstva pravosuđa, državnog odvjetništva, Federal Bureau of Investigation (FBI), The Drug Enforcement Administration (DEA) te suci, odvjetnici, profesori i znanstvenici s vodećih američkih znanstvenih institucija, sveučilišta itd. Tijekom glavne skupštine za novu predsjednicu AAFS izabrana je prof.dr. Jeri Ropero-Miller.

Fotografija: Dragan Primorac tijekom inauguracije s novoizabranom predsjednicom AAFS Jeri Ropero-Miller, i dosadašnjim predsjednicima AAFS-a Susan Ballou, John Gerns i Zeno Gerads.
Foto: AAFS

Tijekom održavanja glavne skupštine, potvrđeno je da će se jedan od najznačajnijih svjjetskih znanstvenih događaja tijekom 2021. godine, “12th ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine” održati od 21.-26. lipnja 2021. godine u Dubrovniku. Su-organizatori događaja su International Society for Applied Biological Sciences (ISABS), čuvena američka bolnica "Mayo Clinic", Američka Akademija za forenzične znanosti (AAFS) te hrvatska Specijalna bolnica Sv. Katarina.

Od svoga osnutka (1997. godine) ISABS kontinuirano radi na promicanju najnovijih znanstvenih otkrića iz područja forenzičke i antropološke genetike te personalizirane medicine, a radu dosadašnjih kongresa koji se održavaju u Hrvatskoj, sudjelovalo je više od 6000 znanstvenika i 650 predavača, ukupno iz 70 država svijeta. Među predavačima je bilo i sedam dobitnika Nobelove nagrade.

Komentara 3

Avatar mdoresic
mdoresic
07:29 27.02.2020.

Draganče je SVJETSKI PRVAK U BLEFIRANJU.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
11:22 25.02.2020.

Samo ga u Hrvatskoj i njegova istraživanja (posebice o genetskoj povijesti Hrvata) leftardi ismijavaju i ne cijene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije