Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski znanstvenik

Dragan Primorac izabran za predsjednika Odbora za međunarodne odnose Američke akademije za forenzične znanosti

Prof. dr. Dragan Primorac i predsjednica Američke Akademije za forenzične znanosti Susan Ballou
23.02.2018.
u 08:48

U radu Kongresa sudjeluje i zamjenik američkog državnog odvjetnika Rod Jay Rosenstein

Odlukom Skupštine Američke akademije za forenzične znanosti na dužnost predsjednika Odbora za međunarodne odnose izabran je prof. dr. Dragan Primorac, hrvatski znanstvenik i bivši ministar znanosti, obrazovanja i športa. To je njegov drugi uzastopni izbor na jednu od ključnih pozicija najuglednije svjetske organizacije iz područja forenzičnih znanosti. Vijest je objavljena u Seattleu u SAD-u tijekom održavanja godišnje konferencije Akademije.

U radu Kongresa sudjeluje i zamjenik američkog državnog odvjetnika Rod Jay Rosenstein, te više od 4000 stručnjaka koji dolaze iz 50 saveznih država SAD-a te Kanade i 45 država svijeta.

Američka akademija za forenzične znanosti sa sjedištem u Colorado Springs-u u svom radu okuplja djelatnike ministarstva pravosuđa, američke vojske i državnih policija, državnog odvjetništva, Federal Bureau of Investigation (FBI), The Drug Enforcement Administration (DEA), američkih sveučilišta, znanstvenih institucija, itd, a svoj rad objedinjuje kroz 11 zasebnih sekcija koje obuhvaćaju područja kriminalistike, nacionalne sigurnosti, pravosuđa, medicinskih i tehničkih znanosti, te niza subspecijalističkih područja.

Tijekom rada Kongresa, posebno su obrađene teme vezane uz ulogu forenzičara u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i bioterorizma, te međunarodne suradnje i primjene novih znanstvenih otkrića pri otkrivanju identiteta počinitelja kaznenog djela.

Komentara 10

DU
Deleted user
09:22 23.02.2018.

Čestitka našem gosp. profesoru. To samo zanači da treba raditi svoje. Izvan naše domovine se cijeni rad i stručnost, podobost, narodnost i sl. nije važna.

Avatar comparator
comparator
11:12 23.02.2018.

Ponosni smo na profesora Dragana Primorca !

BI
Binga01
12:05 23.02.2018.

Sada će Đikić poludjeti i opet početi rovariti, pa zar nije on najveći genij s ovih prostora, a nitko to ne shvaća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije