Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ROBUSNI SMARTFON

Dosta vam je razbijenog ekrana mobitela? Možda je Cat S52 rješenje za vas

Cat S52 pametni telefon
30.10.2019.
u 20:18

U Zagrebu predstavljena nova Cat serija pametnih telefona, sada s naglaskom na elegantniji dizajn ovog robusnog brenda

Razbijeni skupocjeni ekrani i njihova skupa zamjena vjerojatno su najveći prigovor korisnika pametnih telefona. To je kartu na koju igraju Cat pametni telefoni, poznati po svom robusnom i izdržljivom dizajnu, a njihov najnoviji mobitel Cat S52 stiže uskoro i u Hrvatsku. 

Cat marka vjerojatno nije prva na koju pomišljate pri nabavi novog mobitela, no taj brend se upravo ovim novim modelom nada promijeniti svoju sliku među korisnicima i to zahvaljujući trudu da se ostvari nešto elegantniji dizajn, ali da opet bude iznimno izdržljiv. 

Tvrde da je Cat S52 najtanji i najelegantniji robusni telefon na svijetu. U svakom slučaju definitivno je elegantniji od ranijih Catovih modela koje zamišljate prije vidjeti kod radnika na gradilištima i slično, nego širem krugu potrošača. 

“Statistike pokazuju da je jedan od tri europska korisnika značajno oštetio svoj mobitel zbog svakodnevnih padova i nezgoda u posljednje 3 godine. Korisniku to stvara probleme zbog skupih troškova popravka i vremena koje je potrebno odvojiti za otklanjanje kvara. Upravo smo iz tog razloga, proizveli Cat S52 pametni telefon kojeg svakodnevica neće slomiti. U srži je ovo i dalje pravi robusni Cat telefon, ali ovaj put u elegantnom izdanju i s atraktivnim dizajnom koji odlično  leži u ruci. Uglađen i otporan, napravljen je kako bi nam uklonio barem jednu brigu iz našeg života”, izjavio je Peter Cunningham, potpredsjednik Product Portfolio odjela unutar Bullitt grupacije na hrvatskom predstavljanju mobitela. 

Na predstavljanju sam imao priliku isprobati mobitel i doista je puno ljepši dizajn i vidljivo tanji mobitel od ranijih Cat modela, a ne čini se ni tako težak. 

Cat S52 je debljine 9.69 mm i težine 210g, a pojačan je visokokvalitetnim aluminijskim okvirom i tankom gumiranom protukliznom pozadinom koja osigurava dobro držanje u ruci. Prednja strana uređaja u potpunosti je pokrivena Corning® Gorilla® 6 staklom, otpornim na ogrebotine i lom.

Trebao bi biti otporan na višestruke padove na čeličnu površinu sa svih strana i to s visine od metar i pol, što zasigurno predstavlja noćnu moru za bilo koji drugi brend mobitela ako nisu u dobro zaštićenoj futroli. Otporan je na prljavštinu i prašinu, a cijeli se može uroniti u vodu zahvaljujući (IP68 certifikat). 

Zanimljivo je da dolazi i za vojnim certifikatom iz SAD-a MIL SPEC 810G certifikat što znači da je prošao vojne testove izdržljivosti, uključujući nagle promjene temperature, izloženost visokim i niskim temperaturama, vibracijama, prevrtanju, kao i  izlaganje slanoj atmosferi kako bi se provjerila otpornost uređaja na koroziju.

Ostaje pitanje koliko je Cat S52 uspio pojačati i kameru koja obično nije prvi prioritet tih modela, a minus u odnosu na flagship Cat modele je što ovaj nema poznatu toplinsku kameru FLIR. 

Cat S52 bit će dostupan u ponudi Hrvatskog Telekoma i eKupi web trgovini od 12. prosinca ove godine uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 3999,00 kn.

SPECIFIKACIJE

Dimenzije: 158.1 x 76.6 x 9.69mm

Masa: 210g

Testiran na višestruke padove na čelik s visine od 1,5m pod svim kutevima i stranama 

IP68 standard:
Otporan na pijesak, prašinu i prljavštinu 

Vodootporan do dubine 1,5m i 35 minuta

Mil Spec 810G:
Termalne promjene: podnosi razlike u temperaturi od -30°C do 65°C unutar 24 sata

Otporan na vibracije: Kategorija 4

Otporan na vlažnost i slani zrak

Zaštitna maska nije potrebna; zaslon zaštićen Gorilla® Glass® 6 staklom

Kamera:
Stražnja: Sony 12MP senzor dvostrukih piksela, f/1.8, 1.4μm, PDAF, EIS
Prednja: 8MP

Baterija
3100mAh (podržava brzo punjenje). Neuklonjiva Lithium Ion

Android™ pametni telefon
Android 9 – zajamčena nadogradnja na Android 10 i 90-dnevna sigurnosna ažuriranja 

Zaslon
5.65” HD+ 18:9 IPS zaslon (1440 x 720) 
Omogućeno korištenje dodirnog zaslona u rukavicama i mokrim prstima 

Performanse i povezivanje
4GB RAM, 64GB ROM, proširivo MicroSD™ karticom (odvojeni microSD™ i SIM utori)

Mediatek Helio P35 Octacore 2.3GHz procesor

Nano SIM (dual i single SIM opcije)

Senzor otiska prsta

USB tip C (vodootporan)

3.5mm audio priključak (vodootporan)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije