Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Primamljiva cijena

Novo iz Kine: mali dron kojim 
se upravlja pokretom ruku

DJI Spark
Foto: DJI
17.08.2017.
u 08:18

Ako ste ljubitelji fotografija i videa, mali dron Spark i Osmo mogu vam poslužiti i zabaviti vas, a jednostavni su za upravljnje

Spark je minidron iz kineske radionice odnosno relativno mlade tvrtke DJI. Zabavan je i jednostavan. Uzlijeće s dlana, i zapravo mu ne treba daljinski, premda ga možete nabaviti, a možete koristiti i mobitel.

Pokretima ruku možete upravljati dronom, potrebno je samo malo vježbe da se usuglasite i uhvatite “mot” a potom je sve iznimno jednostavno. Kako su nam pojasnili iz DJI-a, namijenjen je svima koji žele imati originalne selfieje i kratka videa za društvene mreže, ali je koristan i za neke jednostavnije produkcijske zahvate.

U svakom slučaju, Spark teži samo 300 grama, ima 12 megapikselnu kameru i optički stabilizira sliku u rezoluciji HD 1080p. Posebno je praktično što taj dron koji podsjeća na igračku možete koristiti u zatvorenim prostorima. A kada se radi o vanjskim prostorima, gdje su pravila mahom stroga, softver drona pazit će da se ne zaigrate. Odbit će poletjeti u zračnoj luci ili u blizini nekih vojnih objekata i ostalih zona gdje je strogo zabranjeno snimanje. Umjesto vas znat će što se i gdje smije ili ne.

Cijena Sparka također je primamljiva, košta oko 5000 kuna, dakle, poput nekog boljeg smartfona. Osim Sparka, Osmo mobile je još jedan proizvod DJI-a koji može izvrsno poslužiti za snimanje videa, primjerice blogerima. Mobitel postavite u Osmo i u kombinaciji s aplikacijom DJI GO dobit ćete fotografije i videa profesionalne kvalitete koji se mogu prikazivati uživo ili dijeliti na društvenim mrežama.

Ključne riječi

Komentara 3

MU
mulag
10:24 17.08.2017.

samo 900$

MU
mulag
10:22 17.08.2017.

cool

SE
serghio
09:26 18.08.2017.

Kao prvo vijest je stara jer je Spark na tržištu skoro 2 mjeseca. Autor ovog članka prenosi nešto u što uopće nije upućen niti je malo istražio tržište. Ako već piše o dronovima, onda bar treba usporediti 2-3 drona daa čitatelj ima neku usporedbu što se nudi na tržištu u istoj kategoriji dronova. Spark je 5000 kn, a primjerice konkurencija Yuneec Breeze je samo cca 2800 kn, dok primjerice Yuneec za nešto veću cijenu od Sparka ima već poluprofesionalni dron.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije