Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOVEFROM

Dizajner iMaca, iPoda i iPhonea Jony Ive odlazi iz Applea

iPhone
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
28.06.2019.
u 12:44

Osniva vlastitu kompaniju.

Britanac Sir Jony Ive, koji je tijekom dva desetljeća pomogao američkom tehnološkom divu Appleu da postane najvrednija tvrtka na svijetu, najavio je odlazak i osnivanje vlastite kompanije LoveFrom.

Dizajner iMaca, iPoda i iPhonea osnovat će novu tvrtku do kraja godine a prvi će mu klijent biti Apple, navodi BBC.

„Ovo se čini kao prirodan i miran trenutak za promjenu“, rekao je Ive.

„Nakon gotovo 30 godina i bezbroj projekata, najviše sam ponosan na trajan trag koji smo ostavili iza sebe, stvorivši Appleov dizajnerski tim, proces i kulturu kojoj nema premca“, izjavio je Sir Jonathan.

Ive je postao šef Appleovog dizajnerskog studija 1996. godine, u trenutku kada je tvrtka bila u lošem financijskom stanju i dijelila je otkaze. Zaokret je počeo 1998. godine Iveovim iMac-om a nastavio se 2001.godine iPod-om, te 2007. godine iPhoneom i nizom drugih poznatih uređaja.

Među posljednjim je Iveovim projektima dovršetak Appleovog novog sjedišta, ultra-modernog kompleksa Apple Park.

Foto: Christoph Dernbach/DPA/Pixsell

Appleov šef Tim Cook izjavio je da se važnost njegove uloge u Appleovom preporodu ne može dovoljno naglasiti.

Tehnološki div trenutno prolazi kroz velike promjene, napominje BBC. Tako je voditeljica sektora maloprodaje Angela Ahrendts otišla iz tvrtke u travnju a ulagači su zabrinuti zbog pada prodaje iPhonea.

Iz Applea su u četvrtak priopćili kako će Iveov posao preuzeti voditelji dizajnerskog tima - Evans Hankey postat će potpredsjednica za industrijski dizajn a Alan Dye potpredsjednik za dizajn korisničkog sučelja.

Novi Iveov projekt LoveFrom još je nepoznanica, no zna se da će biti osnovan u Kaliforniji, a neki mediji izvješćuju da će se, između ostalog, fokusirati na mobilne tehnološke uređaje.

Ključne riječi

Komentara 1

VO
vorda400
13:18 28.06.2019.

Onda ih ni jedan " trgovinski rat" nebude spasio da i dalje prodaju svoje precijenjeno smeće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije