Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dissidia NT

Makljaža za igrače koji nisu fanovi Final Fantasyja

Dissidia NT
Foto: Promo
1/2
20.02.2018.
u 19:14

Uništen je šarm originalnog serijala, radnje nema, bitke su zbrkane, intelektualno nepoticajne... i baš zato silno nas zabavlja nova Dissidia!

Final Fantasy igra je koju volite ili mrzite. Od kultnog prvog nastavka iz 1987. godine do danas nebrojeno je puta mijenjala pravila žanrova i unosila inovacije u globalnu gaming industriju te se nametnula kao jedan od najprepoznatljivijih simbola japanske pop-kulture na svjetskom tržištu. Final Fantasy danas ima fanatičnu sljedbu i pojavljuje se u nebrojenim formama, od igara preko stripova do filmova i čitavog niza popratnih proizvoda.

Međutim, dijelu igrača (pogotovo onima koji su se u FF brod ukrcavali poslije) ide na živce dizajn likova i neproporcionalno ogromnog oružja, uspavljuju ih preduge sekvence između pojedinih misija i turn-based borbe koje ne daju adrenalinu da podivlja.

Radnja gotovo ne postoji

Riječ je, ukratko, o igračima koji žele jurišati u bitke, a ne šetati digitalnim prostranstvima i kontemplirati o smislu života sa svojim generičkim pratiteljima.

Takvi igrači vjerojatno će uživati u novom izdanju Dissidije, borilačke igre smještene u svijet Final Fantasyja koja zaobilazi sve “weltschmerz” elemente poznate franšize. U Dissidiji NT nema kompliciranja, birate jednog od tridesetak (najavljeno je da će ih biti ukupno pedesetak) poznatih likova iz četiri raspoložive klase i krećete u makljažu zajedno s još dvoje dodijeljenih suboraca. Borba tri na tri dinamična je i zabavna. U početku se može igrati mahnito stišćući sve raspoložive gumbe kontrolera, no kako vrijeme bude odmicalo, shvatit ćete da uvježbavanje pojedinih finesa donosi zamjetan napredak.

Pogledajte galeriju s Reboot InfoGamera, jednog od najvećih gaming festivala u Europi:

Dissidia NT
1/24

Kaotična, ali i zabavna

Akcija se odvija u kontekstu borbe između boginje-zaštitnice Materije i boga destrukcije Spiritusa, no rudimentarni narativ tu je tek kako bi postavio kulisu za borbene srazove koji su u prilagodbi za PlayStation 4 znatno napredovali od PSP inačica Dissidije. Osim što je radnja gotovo nepostojeća, zagriženi fanovi Final Fantasyja zavapit će da je nestao gotovo sav šarm karakterističan za igre matičnog serijala, da su bitke kaotične, a omjeri snaga često neujednačeni. Ovo je zbrkana, intelektualno nepoticajna, (pre)jednostavna igra s ograničenim mogućnostima modifikacije. I baš takva sjajna nam je za povremeno bezglavo opuštanje pred ekranom. I dok se o previsokim cijenama igara za PlayStation itekako može i treba govoriti, dobra je vijest da lootboxovi u Dissidiji NT ne traže pravi novac. Pa neka zabava počne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije