Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELO TRGOVANJE

Dionice Twittera za nekoliko minuta skočile sa 26 na 45 dolara

twitter
Foto: Rea Matas
07.11.2013.
u 17:08

Twitter prodaje 70 milijuna dionica, što bi im trebalo prikupiti više od 1,82 milijarde dolara

Danas je počelo trgovanje dionicama Twittera na Newyorškoj burzi (NYSE), prenosi BBC. Trgovanje je počelo više od sat vremena nakon otvaranja burze, a vrijednost dionica za nekoliko je minuta skočila sa 26 na 45,1 dolar. Na otvaranju burze bio je i poznati glumac Patrick Stewart.

Twitter, društvena mreža koja ima više od 230 milijuna korisnika, prodaje 70 milijuna dionica, što bi im trebalo prikupiti više od 1,82 milijarde dolara. Tvrtka je unatoč ogromnoj popularnosti bila na gubitku – u prvih šest mjeseci ove godine izgubila je 69 milijuna dolara. Oko 85 posto prihoda dolazi im od oglašavanja na stranici, a više od 75 posto korisnika pristupa mreži putem mobilnih telefona.

Suosnivač Twittera Evan William najveći je dioničar tvrtke – drži 10 posto dionica, što bi mu trebalo donijeti više od milijardu dolara. Drugi suosnivač Jack Dorsey drži 4 posto dionica.

Ovo je najveći izlazak jedne tehnološke tvrtke na burzu nakon što je Facebook započeo trgovanje 2012. godine. Vrijednost Facebookovih dionica na Nasdaqu tada je s početnih 38 dolara za nekoliko sati skočila na 45 dolara, no poslije je znatno pala. Tek u rujnu ove godine vratila se na 45 dolara.

Ključne riječi

Komentara 1

PM
Prc-master
21:08 07.11.2013.

dudaš mig-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije