Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOKTORICA TEORIJSKE FIZIKE

Dijana Tolić: Ne vidim zašto računala ne bi razvila umjetnu inteligenciju

27.06.2022.
u 13:59

O svim ovim, najširoj javnosti još uvijek relativno novim područjima primjene umjetne inteligencije, Dijana govori na jednostavan način te odjeljuje istine od zabluda svojim stručnim objašnjenjima. Može li umjetna inteligencija razviti svijest te koja su dva ključna trenutačna smjera njezina daljnjeg razvoja, doznajte više u današnjem Večernjakovu Radaru.

Komentara 6

DR
drugPlenky
15:58 27.06.2022.

znanstvena posvoduša

GA
galico
14:41 27.06.2022.

U temelju umjetne inteligencije je uvijek pattern recognition...Nema tu nikakve pameti već procesorska snaga i već odavno poznati algoritmi

Avatar Tombstone
Tombstone
16:30 27.06.2022.

Problem bi mogao biti vrlo stvaran a rjesenje samo jedno, kako je vec prikazano na zastrasujuc nacin u filmu "I, Robot". Jer ako itko ima sposobnost razmisljati i zakljucivati bez strasti i emocija jedini spas za nas svijet je bitno oduzimanje moci i donosenja odluka ljudskoj vrsti. Lako je izricati parole " mi se mozemo promijeniti" i slicno ali nazalost dovoljan je 1 u milion da sve to jednim potezom upropasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?