Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Globalni problem'

Bivši direktor napao Facebook: 'Osjećam golemu krivnju'

Chamath Palihapitiya
Foto: Screenshot Youtube
1/2
12.12.2017.
u 09:33

Kaže da se sam koristi Facebookom što je manje moguće te da njegovoj djeci nije dopušteno da koriste "to sr..."

Bivši Facebookov potpredsjednik kaže da osjeća golemu krivnju zbog tvrtke u čijem je stvaranju pomogao.

Chamath Palihapitiya, koji je u Facebook došao 2007. godine te je obnašao funkciju potpredsjednika za rast broja korisnika, kritizirao je tvrtku u razgovoru pred publikom na Sveučilištu Stanford. Razgovor se dogodio sredinom prošlog mjeseca, ali tek je sada dobio veću pozornost u medijima (dio s Facebookom kreće oko 20. minute):

 

– Mislim da smo stvorili alate koji razdiru društvenu građu odnosno način djelovanja društva – rekao je Palihapitiya. Kaže da se sam koristi Facebookom što je manje moguće te da njegovoj djeci nije dopušteno da koriste "to sr...".

Kritike nisu bile upućene samo Facebooku, već i širem online socijalnom sustavu, prenosi Verge.

– Kratkoročni, dopaminom vođeni krugovi povratnih informacija koje smo stvorili uništavaju način na koji društvo djeluje – rekao je Palihapitiya govoreći o interakcijama kojima upravljaju srca, lajkovi i slično. Smatra da nema dovoljno suradnje i konstruktivnog diskursa te da je previše dezinformacija i neistina.

– I to nije američki problem, to nema veze s ruskim reklamama. To je globalni problem. Smatram da smo sada u doista lošoj situaciji – rekao je Palihapitiya.

– Ako hranite zvijer, ta će vas zvijer uništiti – rekao je također.

Pogledajte i galeriju: Fotografije koje su nas nasmijale, ali i šokirale. Najveći hit dolazi iz Zagreba!

Chamath Palihapitiya
1/30

Komentara 2

DU
Deleted user
12:59 12.12.2017.

Jesenti milu bigulicu, kaj je zdaj to? Kaj hoće taj Indijac s navodno probuđenom savješću? Pa gdje bi, molim vas lijepo, da nema tog fejsbuka, naši dični političari objavljivali svoje papzjanije koje ni pas s maslom ne bi pojeo i stjecali tzv. "prijatelje"? Preko čega bi brojni civilni udrugari svojski trovali hrvatsko društvo, a jugopetokolonaši svakodnevno razarali hrvatsku državu? I sad se našao taj azijski mudrijaš koji bi ukinuo tako divnu stvarčicu kao što je fejsbuk! Ma trebalo bi njemu za prvu priliku dati dvadeset pet po turu da ne baljezga gluposti.

DU
Deleted user
18:29 12.12.2017.

Ima nas 20% koji ne koristimo "društvene" mreže pa ni FAKEbook a svakodnevno smo na net-u. To je samo za ovisnike svih uzrasta sa kratkom pameću i upitnim moralom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije