Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Testira Južna Koreja

Budućnost prijevoza: Električni autobusi koji se pune u vožnji

žice
Reuters/Pixsell
28.08.2013.
u 09:05

Električnom energijom se opskrbljuju preko električnih kabela zakopanih ispod ceste koji stvaraju magnetsko polje te uređaja smještenog na dnu vozila koji pretvara "polje" u električnu energiju

Južna Koreja eksperimentira s novom tehnologijom za autobuse na električni pogon pomoću koje će se moći puniti dok su u vožnji, piše Utility Products.

Autobuse je razvio Korejski institut za znanost i tehnologiju, a testiraju se u gradu Gumi. Mogu se puniti u vožnji ili dok se ne kreću bez fizičkog kontakta s izvorom električne energije, na temelju tehnologije "online" električnih vozila (OLEV).

Električnom energijom se opskrbljuju preko električnih kabela zakopanih ispod ceste koji stvaraju magnetsko polje te uređaja smještenog na dnu vozila koji pretvara "polje" u električnu energiju. Nakon testiranja te tehnologije, koje će trajati do kraja ove godine, grad planira dodati još 10 takvih autobusa u mrežu javnog prijevoza.

Uvođenje bežičnog punjenja u javni prijevoz stiglo je nakon što je Južna Koreja povećala napore kako bi ispunila plan o 30-postotnom smanjenju ispuštanja štetnih plinova do 2020. godine.

>>BMW predstavio električni i3 - do stotke za 7,2 sekunde

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije