Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠIRENA STVARNOST

Budućnost autosenzora kroz 'oči' Microsoftova HoloLensa

volvo
Foto: Volvo
1/3
01.11.2016.
u 17:09

Bliska budućnost bi nam konačno trebala donijeti sigurnije ceste na kojima će se biti puno manje prometnih nesreća

Tehnologiji virtualne stvarnosti predviđaju revoluciju u bogatom tržištu videoigara. A tehnologije proširene ili miješane stvarnosti, koja je spoj i VR-a i stvarnog prostora oko nas, trebala bi imati i još puno širu primjenu. Pogotovo u industriji.

Mogli smo to vidjeti na primjeru suradnje automobilskog brenda Volva i Microsoftova AR headseta ili hologramskog računala HoloLens. Koristeći se ovim impresivnim uređajem, koji je još u razvojnoj fazi, Volvo je u Zagrebu demonstrirao mogućnosti svoje nove generacije automobilskih senzora. Vozila sljedećih generacija još će više biti opremljena pametnim senzorima koji će komunicirati ne samo s uređajima u kabini nego i s cestom i ostalim vozilima u prometu. Na taj način vozač više neće strahovati od mrtvog kuta ili naglog zaustavljanja vozila ispred sebe jer će to sve biti situacije u kojima će i samo vozilo poduzimati radnje da se izbjegne sudar.

HoloLens je jedan od najiščekivanijih gadgeta današnjice, ali i najskupljih te se očekuje da potrošačka verzija na tržište dođe tek za nekoliko godina. Sam headset je nešto teži (579 grama) i manje udoban od potrošačke verzije VR headsetova Oculus Rifta i HTC Vivea, koji su već dovršeni proizvodi, no omogućuje paralelno praćenje projiciranog sadržaja u vašem okolišu.

>> Isprobali smo prvu hrvatsku blockbuster igru virtualne pucačine

>> Virtualna stvarnost će zaraditi svojih prvih milijardu dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije