Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODERNO I ZDRAVO

Bolovi u leđima i rukama dok ste za računalom: Na ove uzročnike sigurno niste mislili

Logitech
Foto: Logitech
1/3
21.05.2021.
u 16:38

Tipku na tipkovnici pritisnemo i do 3 milijuna puta, a mišem prijeđemo udaljenost i do 26 kilometara

Pandemija je već nešto na što smo navikli, htjeli to ili ne. O radu od kuće, mnogobrojnim savjetima, pa i načinima za bolju pretvorbu doma u radni prostor uvelike se već govori. Pa ipak, nerijetko zbog načina života, ali i zahtjeva radne okoline, ne stignemo razmišljati o vlastitom zdravlju.

Protekla istraživanja o digitalizaciji i spremnosti na digitalno doba nažalost pokazuju da je velik broj poduzeća u rad od kuće ušao nespreman. Nagla promjena uvjeta rada nije ostavila dovoljno prostora za razmišljanje o načinu na koji sjedimo, na čemu sjedimo i gdje zapravo provodimo svoje dragocjeno radno vrijeme. Sve navedeno često ostavlja danak pa najviše pate naša leđa, ruke i ramena.

Tihi problem

U cijeloj priči nije toliko problematična bol u leđima, koliko naša navika na takvo stanje. U nedostatku vremena, često odmahujemo rukom tvrdeći kako je takvo stanje prolazno, kako će proći, a simptome pripisujemo stresu, nedostatku sna te drugim sličnim aspektima svakodnevice.

Istina je da stres, nedostatak sna i fizičke aktivnosti doista mogu dovesti do svakodnevnih bolova u leđima, ramenima i rukama, no za ove uzročnike sigurno niste znali. Donosimo vam priču o njima te savjete kako ih možete prepoznati, ali i spriječiti na vrijeme.

Rad od kuće zahtjeva i pravilne postavke u vidu opreme i programskih rješenja. Čak 22 posto ispitanika smatra da nema dovoljno dobar „set up“ za rad kod kuće. U tom nedostatku, često sami sebi pokušavamo prilagoditi visinu monitora, udobnost stolice na kojoj sjedimo te organizaciju radnog stola. Samostalno možemo postići rezultate, no u velikoj mjeri ograničeni smo upravo zbog nekvalitetne  opreme za rad.

Moderno i zdravo u jednom

Moderna oprema može ujedno biti i zdrava oprema. Noviteti koji su se svakako iskazali u informatičkom svijetu spadaju pod ergonomsku opremu. Donosimo vam više informacija o tome.

Ergonomski miš dizajniran je tako da vašoj ruci pruži visoku razinu udobnosti, a ujedno i efikasnosti. Ergo miš dozvoljava da vam šaka i ruka budu u potpunosti opuštene, što uvelike pospješuje smanjenje bolova u rukama, zglobovima i ramenima. Jedan od najboljih primjera modernog rješenja ergonomskog miša je Logitech M575.

Foto: Logitech

Ako vam se model miša čini kao nevažan podatak, razmislite opet. Jeste li znali da pomičući miš prijeđemo udaljenost veću od 26 kilometara? Zato je važno kojim se modelom služite, jer na kraju priče, najviše će patiti vaše zdravlje. Baterija ovog modela miša traje i do 24 mjeseca, a omogućava da budete povezani bez dodatnog punjenja do 2 godine s jednom AA baterijom, a koristeći priloženi Unifying USB prijamnikom i do 20 mjeseci koristeći opciju Bluetooth Low Energy2. Stvarno trajanje baterije može se razlikovati ovisno o korisničkim i računalnim uvjetima. Ono što je najvažnije, vrlo se lako čisti.

Tipku pritisnemo i do 3 milijuna puta

Ako ste razmišljali o ergonomskom mišu, svakako biste trebali upotpuniti paket ergonomskom tipkovnicom. Idealna za papirologije, proračunske tablice i sve zahtjeve zadatke koji vas na poslu mogu snaći. Budući da tipku na tipkovnici pritisnemo i do tri milijuna puta, vrlo je važno koja je. Kvalitetna tipkovnica može nam biti vrlo važan suigrač u očuvanju zdravlja, ali i produktivnosti na radnom mjestu. Logitech Ergo K860 jedan je od boljih modela moderne, a ujedno i zdrave tipkovnice.

Foto: Logitech

Svojim posebnim rasporedom tipki, ergo tipkovnica omogućit će pravilnu posturu tijela tijekom radnog vremena te povećati produktivnost za čak 54 posto. Upravo zakrivljenost tipkovnice omogućuje prstima i vašim dlanovima da se nalaze u prirodnom položaju te na taj način vam čuva zglobove i zdravlje šake, ali i ramena. Tri sloja jastučne podloge omogućit će da se kvalitetno odmorite, odnosno da naslonite dlanove na kvalitetnu, modernu i zdravu podlogu.

Kvalitetna oprema zahtijeva povjerenje

Da biste kupili kvalitetnu opremu i pritom znali da je doista od kvalitetnog proizvođača, morate znati kome dajete svoje povjerenje. Možda vam se čini da kupujete običnu opremu za posao, no kupnjom kvalitetne opreme zapravo kupujete bolju kvalitetu svog zdravlja. Kao jedan od najpouzdanijih proizvođača kvalitetne te odgovarajuće opreme za širok spektar korisnika, od poslovnih pa sve do gamera, pokazao se Logitech. Ova švicarska firma već godinama vodi brigu o modernim rješenjima koja su u korak s vremenom. Upravo zato, podigli su standard za ljestvicu više te počeli redovito voditi brigu i o zdravlju svojih korisnika u ovim zahtjevnim vremenima. Njihova kampanja Digital Welness naglašava važnost ergonomske opreme, a uz njih se o zdravom životu u informatičkom svijetu možete informirati na jednom mjestu. Dovoljan je klik na poveznicu. Ne dozvolite da zbog opreme koja vam se čini IN vaše zdravlje ikada više bude out.

Sadržaj omogućio Logitech.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije