Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Black Ops 3

Jedina radikalna promjena u kampanji Call of Dutyja - napokon ste u ulozi 'sebe'

Call of Duty: Black Ops 3
Foto: Call of Duty: Black Ops 3
1/6
22.05.2016.
u 11:00

U prvoj misiji bivate ranjeni i unakaženi, ali uspijevate preživjeti i izabrani ste za projekt cyber vojnika gdje vam se ruke i noge zamjenjuju kibernetičkim komponentama

Ove godine, kao i svake, dobili smo još jedan Call of Duty – Black Ops 3. Black Ops je Treyarchov serijal igara Call of Duty i dosad su bili nekoliko nijansi iznad konkurencije, je li to opet slučaj ili su nas napokon razočarali? Iako nevjerojatno zvuči – priča je u Black Ops 3 odlična! Neću vam ništa pokvariti, samo ću vam reći ovo: pazite na detalje u animacijama! Igra počinje kao svaki Call of Duty, vi ste vojnik u misiji za veliku svjetsku organizaciju vezanu za svijet kako je opisan u prošla dva Black Opsa. Trojka počinje još dalje u budućnosti od dvojke, u ovoj budućnosti augmentacija ljudi je normalna, vojske robota potpomažu ljudske vojnike, svijet je u kaosu, a klimatske promjene uzrokovale su formiranje superoluja koje su dovele do formiranja megagradova i globalne podjele populacije na bogate i siromašne gdje siromašni žive na milost i nemilost oluja.

Možete igrati sebe

Osvježavajuće je jednom biti u ovakvom podneblju usred svjetske krize, dok se odvija, a ne stoljećima nakon apokalipse, međutim animacije između misija izuzetno loše objašnjavaju bitnije detalje, tek u drugom prohodu uspio sam pohvatati kako je svijet podijeljen, još uvijek nemam pojma što su im kratice CRP i NRC, ali skužio sam da im je Rusija glavna! Jedina radikalna promjena u kampanji igre Call of Duty jest da ste napokon u ulozi “sebe”, tj. možete stvoriti vlastitog igrača, odabrati spol i donekle mu definirati izgled. Iako je to definiranje ograničeno na 9 jednakih lica s drugačijim setom ožiljaka i boje kože, ali neka, i to je napredak! Ukratko, u prvoj misiji bivate ranjeni i unakaženi, ali uspijevate preživjeti i izabrani ste za projekt cyber vojnika te vam se ruke i noge zamjenjuju kibernetičkim komponentama, kostur se ojačava legurama, a u mozak vam se ugrađuje specijalni implantat zvan DNI koji vam omogućava da se spojite s opremom i računalima.

Ovaj nastavak puca na filmski efekt još više nego svi dosad, tako da, dok ste u Advanced Warfareu mogli vidjeti i čuti Kevina Spaceya, u ovom nastavku igra cijela paleta slavnih glumaca uključujući Christophera Melonija i Katee Sackhoff. Meni se to ne sviđa jer ono što je Call of Duty oduvijek imao odlično su osmišljeni originalni likovi. S tehničke strane igre malo sam podijeljen. Estetski je igra prelijepa, oružje je predivno dizajnirano, a zvuk izvrsno odrađen. Ono što iznenađuje jest poprilična količina glitcheva i bugova u igri, pogotovo u kampanji. Dogodi se da se ptice smrznu u zraku, animacije blokiraju, leševi polete itd. Ne znam što se dogodilo s programerskog stajališta, ali igra ima dosta značajki traljavog programiranja. Kad je riječ o gameplayu, moram se malo vratiti na kampanju. Iako je već Black Ops 2 omogućio biranje opreme za svaku misiju, u trojci je možete birati, modificirati, a dio stvari koje otključate čak možete koristiti u multiplayeru, što daje dodatni razlog da odigrate kampanju još koji put

Multiplayer nije razočarao

Kako god bilo, srž igre Call of Duty svi vide u multiplayeru, a taj dio nikako nije razočarao. Black Ops 3 multiplayer većinom je preuzet iz dvojke, s gomilom dodatnih elemenata koji ga čine posebnim, između ostalog sad možete trčati po zidovima, visoko skakati kao u Advanced Warfareu i uklizavati. Druga i vjerojatno bitnija stavka u novom multiplayeru jest da sad više nemate nasumične vojnike, nego originalne likove koje možete birati. Specijalne mogućnosti likova pune se kako zarađujete bodove u borbi, dakle što vam bolje ide – brže su na raspolaganju, s druge strane ovo motivira igrače da se ne skrivaju, nego aktivno sudjeluju u borbi. U Black Opsu 3 imate i drop sistem preuzet iz Advanced Warfarea, samo što sad imate kontrolu nad njim. Više ne dobivate pakete nasumično, nego igranjem zarađujete “ključeve” kojima onda kupujete pakete koji sadrže nasumične predmete: oružje, kamuflaže, ambleme itd. Deset ključeva daje vam običan drop paket, a 30 rare koji jamči da će bar jedan od 3 predmeta u dropu biti iz rjeđe dobivenih. Sve što možete dobiti isključivo je kozmetičke prirode tako da nitko ne može postati neproporcionalno jači od ostatka igrača.

U zaključku mogu reći da mi se Black Ops 3 itekako sviđa. Da, to je samo još jedan Call of Duty, dakle igra prvenstveno za ljubitelje serijala. Ne očekujte ništa spektakularno novo, ali ako ste voljeli prošle nastavke, a posebice Black Ops 2, onda će vas trojka oduševiti.

Komentara 1

ME
Menjik
18:07 22.05.2016.

Ne kasniš puno s objavom ovog clanka, svega pola godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije