Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za dobrobit žena

Bellabeat osnovao Fond i ulaže 10 milijuna dolara u projekte za istraživanje o postporođajnoj depresiji

Bellabeat
Bellabeat
08.03.2021.
u 13:46

Cilj fonda je skrenuti veću pozornost na postporođajnu depresiju, te potaknuti institute, tvrtke i klinike da traže održiva, holistička zdravstvena rješenja dijagnostike i liječenja.

Hrvatski tehno startup Bellabeat poznat po izradi pametnog nakita i platforme za wellness namijenjenog ženama, odlučio je uložiti 10 milijuna dolara u fond za istraživanje o postporođajnoj depresiji. Cilj fonda je skrenuti veću pozornost na postporođajnu depresiju, te potaknuti institute, tvrtke i klinike da traže održiva, holistička zdravstvena rješenja dijagnostike i liječenja, a kako kažu u priopćenju, 10 milijuna dolara bit će raspodijeljeno na odabrane projekte tijekom jednogodišnjeg razdoblja.

Postporođajna depresija jedno je od najsloženijih, a često zanemarenih pitanja u društvu, smatraju u Bellabeatu. "Prema našim podacima, 3 od 10 žena iskusi postporođajnu depresiju u toku života. Nažalost, postporođajna depresija često se dijagnosticira prekasno, što mnogim ženama otežava postporođajno razdoblje", ističu iz Bellabeata.

Bellabeatov cilj je osnažiti žene i pomoći im postignu najbolje moguće psihofizičko zdravlje, što djelomično postižemo postavljanjem pitanja o kojima se ne govori dovoljno. "Kako bismo ženama omogućili da pravovremeno zatraže pomoć, razvijamo algoritme koji će rano otkriti stanja poput postporođajne depresije i otkriti kada je potrebna stručna pomoć", nagalašavaju uz Bellabeata.

Osim vlastitih istraživanja, ulažu, kaže se u priopćenju i do 10 milijuna dolara godišnje u inovativna rješenja te znanstvene i medicinske projekte s obećavajućim potencijalom u području zdravlja majki.

Ulaganjima u obećavajuće znanstvene studije, zdravstvo i medicinske startupove, kao i inovativne terapije, cilj im je implementirati ova rješenja u vlastitu Bellabeat zdravstvenu i wellness platformu za žene koja već nudi personalizirane, holističke wellness programe za više od 8 milijuna žena širom svijeta.

Osim vlastitih tehnologija, kao što je Bellabeat Ivy, uređaj za praćenje psihofizičkog stanja koji prikuplja podatke poput varijabilnosti otkucaja srca, puls u mirovanju, brzinu disanja, kvalitetu i trajanje sna, menstrualni ciklus, disanje i još mnogo toga, Bellabeat je već ulagao značajne iznose u američke klinike koje se bore protiv postporođajne depresije.

Započeli su i suradnju sa dr.sc.med Ede Frecska, predstojnikom klinike za psihijatriju pri Sveučilištu u Debrecenu, koji se specijalizirao za metode inovativne psihoterapije. 

Ako želite pomoći ženama da imaju bolju kvalitetu života i tražite način za unapređenje studija ili projekata u vezi s postporođajnom depresijom, možete nas kontaktirati na email: postnatal@bellabeat.com, poručuju iz Bellabeata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije