Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKVIZICIJA

Autori Call of Dutyja kupili autore Candy Crusha za 5,9 milijardi dolara

CoD
Foto: Reuters/PIXSELL
03.11.2015.
u 10:02

Očekuje se da će brzorastuće tržište igara za mobilne uređaje stvoriti više od 36 milijardi dolara prihoda do kraja godine

Activision Blizzard kupuje King Digital Entertainment, tvrtku koja je stvorila megapopularnu video-igru za mobilne uređaje Candy Crush, za 5,9 milijardi dolara.

U Activisionu, američkoj tvrtki koja stoji iza također iznimno popularnih naslova kao što su World of Warcraft i Call of Duty, u priopćenju su rekli kako će ih ova akvizicija učiniti globalnim liderom u interaktivnoj zabavi na mobilnim uređajima, konzolama i računalima. Navode kako se očekuje da će brzorastuće tržište igara za mobilne uređaje stvoriti više od 36 milijardi dolara prihoda do kraja 2015. godine.

Izvršni direktor Activision Blizzarda Bobby Kotick rekao je za Reuters da će im akvizicija omogućiti proširenje na novu publiku, dodajući da žene čine 60 posto igrača Kingovih igara te da je za njihovo igranje potreban samo mobitel.

- Ovo je fantastična prilika da stvorimo neodoljive sadržaje za nove skupine - rekao je Kotick.

King, čije je sjedište u Dublinu, i dalje će funkcionirati kao nezavisna ekipa predvođena direktorom Riccardom Zacconijem. Zacconi je rekao da mu se Activision svidio zbog njihovog iskustva u izgradnji dugotrajnih franšiza.

>> Autori igre Candy Crush Saga zaštitili riječ 'candy'

>> Čitamo više nego ikad prije, ali ne knjige, nego Facebook i igramo Candy Crush

Komentara 1

ME
meerkat
14:24 03.11.2015.

Fuj, ne znam koji mi se više gade. Gamad pohlepna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije