Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potencijalna opasnost

Asteroid veći od Golden Gate mosta putuje prema Zemlji

asteroid
Shutterstock
06.03.2018.
u 19:12

NASA kaže da će ovaj ogroman kamen proći pored naše planete sutra u ranim jutarnjim satima.

Prošle godine su stručnjaci uočili asteroid 2017 VR12 i od onda ga prate. Asteroid se kreće velikom brzinom, ali ono što je još više zabrinjavajuće je njegova potencijalna opasnost Zemlji i ljudima. NASA kaže da će ovaj ogroman kamen proći pored naše planete sutra u ranim jutarnjim satima.

Mjere čak 470 metara u promjeru, asteroid putuje kroz svemir brzinom od 22.680 km/h. Zbog njegove velilčine, brzine i blizine kojom će proći pored Zemlje, asteroid su proglasili kao potencijalnu opasnost. Također predviđaju da kada bi asteroid udario u Zemlju napravio bi značajnu štetu.

asteroid
1/6

S obzirom na to da će asteroid proći pored Zemlje na udaljenosti koja je tri puta veća od udaljenosti mjeseca od Zemlje, stvarne opasnosti za ljude nema. Najbliže što će asterioid biti Zemlji dok prolazi je gotovo 1,4 milijuna kilometara od naše planete. NASA predviđa da će proći barem 177 godina dok se asteroid ne vrati ovoliko blizu Zemlje.

Asteroid je vrlo dobra meta radara za profesionalne astronome, a amateri će ga moći vidjeti s manjim teleskopima. Novinska agencija Ruptly će emitirati asteroid uživo kroz virtualni teleskop sa izrazito velikom snagom.

Komentara 33

LI
lipnjak
22:26 06.03.2018.

Nadam se da ce pravo u urednistvo vecernjeg!

DU
Deleted user
21:42 06.03.2018.

asteroid je ziher ljevičar...fulal bu ceo fudbal

SA
sasavt
22:01 06.03.2018.

odbit će se od kupole

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije