Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVATNOST

Zašto Appleu trebaju vaši pozivi i mailovi?

Novi modeli Iphonea
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
19.09.2018.
u 17:18

Žele naučiti kako korisnici koriste uređaje i svakom uređaju dodijeliti ocjenu temeljenu na povjerenju što će koristiti svaki puta kada pokušate nešto kupiti.

Apple je prije dva dana objavio nove sustave za svoje uređaje, a u njima je ažurirao neke od svojih odredbi o privatnosti u uvjetima iTunesa.

Američki tehnološki div tako je u odredbi o privatnosti uveo točku prema kojoj će koristiti vaše pozive i elektroničke poruke s ciljem da identificira i spriječi prijevare. Žele naučiti kako korisnici koriste uređaje i svakom uređaju dodijeliti ocjenu temeljenu na povjerenju što će koristiti svaki puta kada pokušate nešto kupiti.

- Podnesci su napravljeni tako da Apple ne može doznati stvarne vrijednosti na vašem uređaju. Rezultati se pohranjuju na određeno vrijeme na našim serverima - stoji u odredbi o uvjetima unutar iTunesa, a odnosi se na mobitele i Apple TV uređaje.

Venturebeat piše kako je ova odredba neuobičajena iz nekoliko razloga, a jedan od njih je i taj što se preko Apple TV-a ne mogu izvršiti pozivi ili poslati elektronička pošta. Nije jasno kako će Apple računati 'rezultat povjerenja' za kupovine u iTunesu koje će se vršiti putem Apple TV-a.

Pišu i kako je pohranjivanje određenog broja e-mailova i poziva daleko od potpunog praćenja poziva i e-mailova i poziva. Navode i kako je to čudan 'oslonac' za borbu protiv prijevare.

Ključne riječi

Komentara 1

PV
prcko.vitamincic
20:27 19.09.2018.

Još uvijek nisu uveli podršku za MicroSD kartice, dakle, za mene ne igraju. Kada je 2008. se pojavio iPhone 3G ja sam kupio Samsung Galaxy S, do danas sam dao Samsungu lijepih peneza, a Apple nije dobio ni lipe od mene. Želim svoje podatke uvijek imati na microSD kartici a ne samo u oblacima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije