Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noviteti

Apple predstavio dosad najjači iMac, pametni zvučnik...

Apple
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
06.06.2017.
u 08:51

iMac Pro dolazi s procesorom Xeon s do 18 jezgri i diskretnom grafikom Radeon Vega, a cijena je 4999 dolara

Jučer je počela Appleova developerska konferencija WWDC, a tijekom prvog dana predstavljen je niz novosti, uključujući novo izdanje operativnog sustava iOS, pametni zvučnik i dosad najjači iMac.

Apple je tako predstavio svoj odgovor popularnom Amazonovu Echu. Zove se HomePod, ali je, za razliku od Echa, naglasak stavljen na glazbi, zbog čega je Appleov zvučnik veći jer ima ugrađen woofer i sedam tweetera. HomePod dolazi sa Siri, što korisnicima omogućuje interakciju glasom. Kako prenosi Mashable, cijena će biti 349 dolara, a isporuke kreću u prosincu u SAD-u, Velikoj Britaniji i Australiji, dok će u ostatak svijeta stići iduće godine.

Osvježena je i linija računala iMac, s novim modelom s 21,5-inčnim Retina 4K zaslonom. Cijela linija, koja sadrži i standardnu verziju sa zaslonom od 21,5 inča te vrh ponude s Retina 5K zaslonom od 27 inča, dobiva više memorije, brže procesore Intel Kaby Lake i bolju grafiku. Cijene će biti 1099 dolara (21,5 inča), 1299 dolara (21,5 inča Retina 4K) i 1799 dolara (27 inča). Najavljen je i potpuno novi i dosad najjači iMac svih vremena, iMac Pro s procesorom Xeon s do 18 jezgri i diskretnom grafikom Radeon Vega. Pro će imati dvostruko više memorije nego standardni 27-inčni iMac, a prodaja kreće u prosincu po cijeni od 4999 dolara.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Lagano su osvježena i prijenosna računala MacBook i MacBook pro, koja su također dobila Intelove procesore Kaby Lake.

Jučer smo mogli vidjeti i novo izdanje mobilnog operativnog sustava iOS 11 koji, između ostalog, donosi mogućnost povlačenja sadržaja između aplikacija umjesto dosadašnje potrebe kopiranja i lijepljenja. iOS 11 donosi i promijenjenu Siri, koja sada ima prirodnije glasove, bolje razumije kontekst...

Apple je, između ostalog, također predstavio i redizajnirani App Store te osvježeni Apple Music.

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
10:00 06.06.2017.

super, sad fejs više neće trzati, a mp3 će se vrtiti bez brige, osim na par zahtjevnih cajki! halo, prošla su vremena jakih mašina isključivo za igrice. za surfanje je dosta i prosječna makina, bez ikakvih velikih memorija, diskova, ekrana, procesora. kao da radite nešto jako zahtjevno svaki dan. ono, obrada slika iz mobitela za staviti na fejs, za to vam zbilja treba jaki stroj. a cijena, hm, kinez napravi stroj koji radi bez brige za 100 dolara. a i ovo će se u kini raditi. sve se u kini radi. ne znam zašto ne vele kolku plaću ima kinez u toj branši... nije li t konačni dokaz poraza zapada, apple made in prc?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije