Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politički okršaj na Twitteru

Američka zastupnica prozvala Muska egotriperom on joj odgovorio tvitom: Prestani mi se 'nabacivati', sramežljiv sam

FILE PHOTO: Tesla CEO Elon Musk leaves Manhattan federal court after a hearing on his fraud settlement with the SEC in New York
Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS
1/5
30.04.2022.
u 11:23

Ocasio-Cortez, čelnica mladih progresivnih demokrata nije imenovala Muska ali je u tvitu za govor mržnje okrivila "nekog milijardera s problemom ega" koji "jednostrano kontrolira masovnu komunikacijsku platformu"

Elon Musk upustio se u prepirku na Twitteru s zastupnicom Alexandriom Ocasio-Cortez nakon što je ukorila milijardere i neizravno odgovorila na tvit Elona Muska, glavnog izvršnog direktora Tesle koji je rekao da su Demokratsku stranku "oteli ekstremisti".

Musk, koji je odlučio kupiti Twitter za 44 milijarde dolara, tvitao je o Demokratima, a valja uzeti u obzir da ima preko 80 milijuna pratitelja, i to nekoliko sati nakon što je tvitao crtež koji prikazuje liberale kako trče ulijevo od 2008. godine.

Ocasio-Cortez, čelnica mladih progresivnih demokrata koja ima 12,9 milijuna vlastitih sljedbenika na Twitteru, nije imenovala Muska. No, odbacila je njegovu tvrdnju o stranci. U zasebnom tvitu za govor mržnje okrivila je "nekog milijardera s problemom ega" koji "jednostrano kontrolira masovnu komunikacijsku platformu", iako nije jasno navela na koga misli.

Foto: Screenshot Twitter / Dustin Lampros

 

Ali Musk je odgovorio na taj tvit, i poručio: "Prestani  mi se nabacivati', stvarno sam sramežljiv", nakon čega je uslijedio emoji sa smješkom. Ocasio-Cortez je uzvratila: "Govorila sam o Zuckerbergu, ali u redu", u očitoj referenci na izvršnog direktora Mete Marka Zuckerberga, a zatim je izbrisala taj u roku od 57 sekundi, prema arhivi izbrisanih tvitova političara koju čuva ProPublica, prenosi Bloomberg, koji kaže da im na upit o tome nije odgovorila

Foto: Screenshot Twitter / Dustin Lampros

 

Muskovo preuzimanje i namjera da 'popravi' Twitter naišla je na oduševljenje mnogih republikanaca koji tvrde da su konzervativni stavovi cenzurirani na društvenim mrežama, što Twitter i drugi tehnološki divovi poriču. Ali Musk, nije dobio podršku demokrata, koji su izrazili zabrinutost da će najbogatija osoba na svijetu popustiti ograničenjima s ciljem sprječavanja širenja dezinformacija i govora mržnje.

U četvrtak je nekoliko demokrata u Senatskom odboru za trgovinu reklo da bi trebalo razmisliti o pozivu Muska da svjedoči o svojim planovima. Činilo se da je to potaknuto Muskovim tvitom u u kojem je rekao: "Snažno sam podržao Obamu za predsjednika, ali današnju Demokratsku stranku oteli su ekstremisti." Bilo je to nekoliko sati nakon što je tvitao crtež koji prikazuje liberale koji trče ulijevo od 2008. godine.

Komentara 8

MH
Max.hr
12:10 30.04.2022.

Musk samo opominje da je lijevo ulaz u pakao.Pa tko voli neka propada u ništavilo.

ST
stefj
12:58 30.04.2022.

Čak demokrati nisu otišli toliko lijevo, ali su otišli totalno u ekstremizam. Nije lijevo forsiranje boje kože, nasljeđa, roda, religijsko zelenog i sl. Jedino gdje se može povući paralela s komunizmom jest cenzura i želja za otimanjem tuđeg novca, a toga sada ima jako, jako puno...

Avatar Poskok
Poskok
15:56 30.04.2022.

ograničenja s ciljem spriječavanja širenja dezinformacija i govora mržnje kako uglavnom crveni brljaju su bolji instrument za tlačenje sloboda od golog otoka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije