Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POD ISTRAGOM

Popularna stranica za spojeve varala svoje korisnike?

Foto: Yuri Gripas/REUTERS/PIXSELL
27.09.2019.
u 14:13

Postoje dokazi da lažni profili, neki povezani sa stranicom, neki ne, šalju varljive poruke korisnicima.

Savezna trgovinska komisija Sjedinjenih američkih država (FTC) je pokrenula sudski proces protiv popularne dating stranice Match.com zbog optužbe da su koristili lažne profile i slične prijetvorne taktike da prevare ljude u plaćanje pretplate prenosi BBC.

Match.com se može koristiti besplatno, ali samo uz plaćanje je moguće vidjeti profil osobe koja vam šalje poruku. Postoje dokazi da lažni profili, neki povezani sa stranicom, neki ne, šalju varljive poruke korisnicima koji onda plate pretplatu da bi mogli vidjeti profil te osobe. Velik broj ovih poruka šalju prevaranti, koje Match.com ponekad i miče, ali FTC to i dalje smatra prevarom jer se osoba pretplatila na stranicu pod lažnom reklamom

Iz uprave firme Match.com kažu da FTC preuveličava situaciju i vadi anegdote iz konteksta te da su spremni braniti se na sudu. Također kažu da su uspjeli napraviti algoritam koji može prepoznati i izbrisati čak 96% lažnih profila i botova unutar prvih 24 sata na stranici. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije