Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Alumniportal Deutschland odnedavno i u Hrvatskoj

Alumniportal Deutschland (1)
Foto: Denis Štogl
1/15
PR
Autor
PR članak
31.03.2011.
u 12:14

Zahvaljujući ovom besplatnom globalnom portalu svi registrirani članovi mogu prezentirati svoje vrijednosti i projekte

Da umrežavanje postaje sve važnije u akademskom i poslovnom svijetu, dokaz je i Alumniportal Deutschland, portal koji je odnedavno prisutan i u Hrvatskoj.

Alumniportal Deutschland je zajednički projekt njemačkih organizacija razvojno-političke, gospodarske, kulturne i znanstvene suradnje – Zaklade Alexander von Humboldt, CIM-a (Centar za međunarodne migracije i razvoj), DAAD-a (Njemačka služba za akademsku razmjenu), Goethe-Instituta i GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu suradnju).

Projekt je namijenjen alumnijima (bivšim stipendistima njemačkih zaklada, studentima i učiteljima njemačkog jezika i drugima koji su i o svom trošku studirali i usavršavali se ili radili u Njemačkoj), poduzećima, zakladama, sveučilištima, znanstvenim i drugim institucijama s ciljem umrežavanja, njegovanja kontakata, zapošljavanja i korištenja potencijala alumnija u zemljama iz kojih potječu, te je svojevrsna platforma za razmjenu mišljenja, iskustava i znanja iz raznih znanstvenih i stručnih područja.

Zahvaljujući ovom besplatnom globalnom portalu svi registrirani članovi na njemu mogu prezentirati svoje vrijednosti i projekte. Bivši stipendisti predstavljaju sebe i svoje vještine, poduzeća svoju djelatnost i nude posao, sveučilišta  studijske programe i projekte, a zaklade projekte i mogućnosti stipendiranja.

Na portalu se osim toga mogu pretraživati konferencije, radionice, događanja, seminari i mogućnosti studiranja i daljnjeg usavršavanja u Njemačkoj i drugdje u svijetu.

Također je moguće vježbati i obnavljati njemački jezik jer portal nudi tekstove, vježbe i zadatke na njemačkom jeziku te oglašava tečajeve njemačkog jezika.

Direktan link na portal na glasi:

http://www.alumniportal-deutschland.org/

i link na registraciju:

https://www.alumniportal-deutschland.org/services/login/auswahl.html

Povodom uvođenja ove društvene mreže u Hrvatskoj 30.3. 2011. godine u 17 sati u Goethe-Institutu u Zagrebu održao se susret alumnija u sklopu kojega su se predstavili i Klub hrvatskih Humboldtovaca i Hrvatski DAAD-Klub. U ime Hrvatskog DAAD-Kluba govorio je prof. dr. sc. Mladen Franz, u ime Kluba hrvatskih Humboldtovaca  dr. Larisa Jonke, a portal je predstavila M.A. Vedrana Marušić, konzultant Alumniportala Deutschland za Hrvatsku.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?