Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

7 posto korisnika pametnih telefona ne zna što je 5G

Foto: Thinkstock
05.02.2019.
u 12:50

Primarni problem i dalje su slabe baterije, a preko pola ispitanika željno iščekuje prelazak na 5G mrežu. Futuristi sanjanju o hologramskim projekcijama i savitljivim modelima.

Tvrtka GlobalWebIndex koja se bavi istraživanjem tržišta analizirala je što korisnici pametnih telefona u SAD-u i Velikoj Britaniji očekuju od nadolazećih modela te što im najviše smeta na trenutnim.

Ispitanici su podijeljeni u dvije skupine. Prvi su korisnici telefona jeftinijih od 4000 kuna, a u drugoj su skupini vlasnici skupljih modela. Izvor najveće frustracije zasigurno je prekratko trajanje baterije koje smeta čak 43% ispitanika iz prve te 35% ispitanika iz druge skupine. Premala memorija nalazi se na drugome mjestu (21/26%), a sporost uređaja je na trećem. Na previsoke cijene telefona žali se 19, odnosno 28% korisnika, dok je kao najmanji problem navedena slaba kvaliteta i premala rezolucija zaslona.

Na pitanje o tome što najviše očekuju od 5G mreža, 37% korisnika navodi da će se prebaciti na 5G čim bude dostupan, a 31% će koristiti 5G kada im istekne ugovor s teleoperaterom. 16% misli da 5G neće biti previše drugačiji od 4G, a 7% uopće ne zna što je 5G.

Očekivanja od nadolazećih modela poprilično su visoka pa tako 51% korisnika predvidljivo očekuje veću količinu memorije za pohranu sadržaja, 48% želi bolje mogućnosti punjenja, a isti se postotak nada snažnijim procesorima i boljim operativnim sustavima. Čak 24% ispitanika na idućem uređaju očekuje hologramske projekcije, a 21% 3D skeniranje. Što se tiče samog dizajna 21% ispitanih bi voljelo da je uređaj preklopljiv i savitljiv.

>>Pogledajte video: Huawei Mate20 Pro


 
Ključne riječi

Komentara 5

ZN
znam
15:09 05.02.2019.

RF zračenje ima i trenutne i dugotrajne učinke. Rak i srčana oboljenja primjeri su posljedica dugotrajnih učinaka. Promjene srčanog ritma i promjene u moždanim funkcijama (EEG) primjeri su trenutnih utjecaja. Sindrom koji se naziva bolest radio valova,a u prijašnjem SovjetskomSovjetskom Savezu nazivao se electromagnetska hipersenzitivnost(EHS), danas širom svijeta, može biti ili akutni ili kronični. Profesor Dr. Karl Hecht objavio je detaljnu povijest tih sindroma, sastavljenu iz sažetaka više od 1.500 ruskih znanstvenih radova i kliničkih povjesti preko 1.000 svojih vlastitih pacijenata u Njemačkoj. Objektivni nalazi uključuju poremećaje spavanja, abnormalni krvni tlak i broj otkucaja srca, probavne poremećaje, gubitak kose, zujanje u ušima i kožni osip. Subjektivni simptomi uključuju vrtoglavicu, mučninu, glavobolju, poteškoće s pamćenjem, nemogućnost koncentracije, umor, simptome slične gripi i bol u srcu.

AN
Android
13:45 05.02.2019.

Dakle, štoje 5G????

VI
VisAVis2
14:09 05.02.2019.

Kakav 5g, ni 4g ne koristim, jer mi je 3g sasvim ok te mi ne troši toliko bateriju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije