Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na današnjoj skupštini gradonačelnik Hvara ne odustaje od nauma

Sunčani Hvar: Pjerino blokira Polančecov plan

30.03.2009.
u 23:05

Nakon prošle neuspjele skupštine dioničara Sunčanog Hvara, slična bi se situacija mogla dogoditi i u utorak. Naime, gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić ne planira odustati od svojih zahtjeva te bi na taj način mogao blokirati prijedlog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca.

– Moj je stav od početka vrlo jednostavan. Tražit ćemo kontrolni paket jer Sunčani Hvar moramo spasiti. Nitko ne može dopustiti rasprodaju hotela, a ako Grupa Orco ima što prodavati, neka prodaje dionice, a ne nekretnine – objašnjava Bebić. Grupa Orco nikada nije htjela Grad Hvar kao partnera, nastavlja, već donosi odluke bez prava utjecaja Grada i države.

– Ako se već odričemo svoje imovine, imamo pravo nešto tražiti zauzvrat –odlučan je Bebić. Nada se da će pri svome mišljenju ostati i predsjednik Fonda za privatizaciju Vedran Duvnjak zbog čijeg je osporavanja skupštine i dnevnog reda posljednja sjednica prekinuta. Podsjetimo, on je tada izjavio da ni pod kojim uvjetima neće potpisati rasprodaju hotela Sunčanog Hvara čime je poremetio dogovore Grupe Orco i Damira Polančeca.

Na toj je skupštini grupa Orco, iznenađena odlučnošću Duvnjaka, sama napustila skupštinu i nije glasovala o svojim prijedlozima koji se baziraju na pariškom dogovoru s Polančecom, a među ostalim obuhvaćaju prijenos 29 posto dionica HFP-a na Sunčani Hvar.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?