Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sudjelujte u MBA uvodnom predavanju u Zagrebu i Rijeci

25.09.2008.
u 09:09

Svakom uspješnom menadžeru MBA diploma je važan korak za rast i razvoj poslovne karijere. U medijima se svakodnevno mogu pronaći brojni oglasi za različite programe poslovnih škola, pa se nameće pitanje što je MBA, kome je namijenjen i kakve dodatne vrijednosti prenosi polaznicima.

MBA (Masters of Business Administration) je razvijen prije stotinjak godina u Sjedinjenim Američkim Državama kao odgovor na rastuće potrebe za pripremu nove vrste profesionalaca - profesionalne menadžere. Pošto nije bilo dovoljno kvalitetnih udžbenika za potporu takvog studija, profesori prvog MBA programa na Sveučilištu u Harvarda razvili su novi princip učenja temeljen na analizi poslovnih slučajeva. Za učenje su umjesto teoretskog znanja koristili stvarnei poslovne slučajeve o kojima su polaznici raspravljali i iznosili svoje prijedloge za rješenje situacija. Razvojem takvog pristupa praktično znanje je postalo temeljem svih modernih MBA programa.

Kvaliteta brojnih MBA programa varira. Oni najbolji omogućuju polaznicima da razviju upravljačke sposobnosti, što se postiže kroz interaktivne nastavne metode kao što su rad u timovima, praktične vježbe razvijanja sposobnost, rad na stvarnim projektima, i još mnogo toga. U današnje vrijeme konstantnih promjena vještina i znanja potrebnih za uspješnu menadžersku karijeru, veća je korist od programa koji razvijaju vještine za pronalaženje vlastitih odgovora u stalnim promjenama, nego onih koji podučavaju teoriju.

MBA studij objedinjuje financijske, računovodstvene, marketinške i operativne kolegije koji razvijaju temelje za uspiješno odlučivanje, upravljanje vremenom i vođenje timova, s naglaskom na emocionalnu inteligenciju i razvijanje sposobnosti za delegiranje zadataka i motiviranje članova tima za njihovo ispunjavanje.

Uvodno predavanje u organizaciji IEDC-a olakšat će pojedincima da odaberu MBA program koji najbolje odgovara njihovim potrebama i mogućnostima, ali i stvara dodatnu vrijednost za njihovo poduzeće.

Uvodno predavane o MBA programima održat će se 13. listopada u Rijeci u Grand Hotelu Bonavia (Dolac 4), u 18 sati. Predavanje će održati prof. dr. Randy Kudar, profesor na Richard Ivey School of Business i IEDC – Bled School of Management. Tema predavanja je Inovacije u menadžerskoj teoriji i praksi. Predavane je besplatno uz prethodnu registraciju.

U Zagrebu je predavanje 14. listopada, u 18 sati, u Hotelu Regent Esplanade (Mihanovićeva 1), a održat će ga prof.dr. Nadya Zhexwmbayeva, profesorica na Case Western Reserve University i IEDC-u. Tema predavanja je Strategija ostvarivanja profita za vlastito poduzeće i za društvo. Potrebna je prethodna registracija za sudjelovanje na predavanju.


O IEDC-u
"Oduvijek sam cijenio znanje, a na IEDC-u sam bio u mogućnosti učiti u lijepom okruženju u interakciji s vrhunskim predavačima i zanimljivim polaznicima. Smatram se sretnim što sam imao takvu priliku.“ Richard Baldwin, BlomInfo, UK(PR)
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?