Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNANJA VIDIJA Dodijeljene hrvatske visokotehnološke nagrade

Styria grupi ICT nagrada

15.12.2008.
u 18:32

Već desetu godinu zaredom dodjeljuju se nagrade Vidi web awards hrvatske visokotehnološke nagrade Vidi Web Top 100 – za najbolje hrvatske web stranice. Ove godine redakcija časopisa Vidi u sklopu Vidi awards natječaja, a u povodu 10 godina Vidi web top 100 nagrade, dodijelila je i posebno priznanje klasičnim medijima, koji su na najbolji mogući način prigrlili suvremene tehnologije i internet.

Za grupu tiskanih medija koja je na najbolji način u proteklim godinama ulagala u suvremene tehnologije i internet posebna ICT nagrada dodijeljena je Styria grupi, vlasnici Večernjeg lista i 24sata, te koja je najuspješniji od svih klasičnih izdavača u Hrvatskoj iskoračila u virtualni svijet. Grupa on-line portala koja danas uključuje vecernji.hr, 24sata.hr, njuskalo.hr, partnerzona.hr i poslovni.hr najposjećenija je internetska grupacija.


Video: M. Kuman, H. Felbar

Ulaganje u ICT
U sklopu Vidi awards 2008. dodijeljene su i nagrade za inovacije u visokim tehnologijama (Vidi e-novation), Premijerova web nagrada kao najviše hrvatsko internetsko priznanje i, prvi put, hrvatska nacionalna nagrada za najbolju ICT implementaciju neinformatičke tvrtke (VIDI ICT gold). Ove godine o pobjednicima je odlučivao žiri od 37 stručnjaka, a nagrade su dodijeljene u deset kategorija.

Prvi put ove godine dodijeljene su i nacionalne internetske nagrade u kategoriji najboljih hrvatskih mobilnih web servisa, a pripala je mobilnom servisu Googlea, m.google.hr. Najbolja od najboljih internetskih kampanja u kategoriji web promocija za 2008. je web kampanja Fujitsu Siemens “Složi Notebook!”.

Mobilni web
U kategoriji Community servisi – web stranica Building-body.hr, a u podkategoriji Blog web stranica blogerice Marinshee. Najbolja od najboljih internetskih stranica u kategoriji Korporativne stranice je web stranica Navigo sistema. U kategoriji Mediji, novosti, oglasnici – web stranica Klinfo.hr. U kategoriji Znanost, obrazovanje i kultura za 2008. godinu pobjednica je web stranica www.100lica.net.

Najbolja od najboljih internetska stranica u kategoriji Vladine organizacije i državne institucije je web stranica Obiteljski centar.com Virovitičko-podravske županije. U kategoriji Turizam i putovanja – Istra gourmet, u kategoriji Sport, zdravlje i prehrana – Centar-zdravlja.net, a u kategoriji Zabava, moda i glazba web stranica kluba Byblos.

Premijerova web nagrada
Premijerovu web nagradu osvojio je web projekt www.centar-zdravlja.net zbog vrlo značajnog doprinosa koji ovo web rješenje ostvaruje na području zdravstvene edukacije. Centar-zdravlja.net tvrtke Kreativna poslovna rješenja d.o.o. pokazni je primjer kako se može kreirati web servis koristan zajednici u promicanju kvalitete življenja i prevencije bolesti, što je osobito bitno u današnjem načinu života. Prema ocjenama stručnog žirija, web stranica je jedna od rijetkih na hrvatskom web prostoru koja vrlo detaljno pristupa svim pitanjima vezanima za zdravlje.

ICT gold nagrada
Prvi put ove godine dodijeljena je ICT gold nagrada, prva hrvatska nacionalna nagrada za najbolju ICT implementaciju neinforamtičke tvrtke. Pobjednika u ovoj kategoriji među neinformatičkim tvrtkama koje su na najbolji mogući način ugradile informatičke i telekomunikacijske proizvode i usluge te na taj način postigle zavidne poslovne rezultate izabrale su čelne osobe iz vodećih hrvatskih kompanija i redakcija. Za najuspješniju primjenu ICT-a u unapređenju poslovanja prepoznata je kompanija Jadran Galenski laboratorij iz Rijeke.


e-Račun Fine odnio pobjedu

U kategoriji Velike tvrtke prvu nagradu, Zlatno Teslino jaje, dobila je inovacija e-račun Financijske agencije – Fine. Svrha je ovog servisa unos, potpis, slanje i ovjera e-računa vremenskim pečatom, primanje potvrde o zaprimljenom e-računu, promjena statusa e-računa i niz drugih funkcija.


Montaža robotom s dvije ruke

U kategoriji Akademske zajednice i institucije, Zlatno Teslino jaje, dobila je inovacija Automatska montaža dvoručnim robotom – Inteligentna montažna stanica prijavitelja Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Zagreb. Robotska proizvodnja uobičajena je za ovaj sustav te odlazi dva koraka dalje.


Virtualna radna površina

U kategoriji Fizičke osobe prvu nagradu, Zlatno Teslino jaje za 2008. godinu dobila je inovacija Linearna virtualna radna površina prijavitelja Hrvoja Dagelića. Svrha ove aplikacije je olakšavanje organizacije radne površine računala proširenjem radnog prostora panoramskom trakom.


Automobilska instrument ploča

U kategoriji Male, srednje tvrtke i obrt prvu nagradu, Zlatno Teslino jaje dobila je inovacija RAIP Rekonfigurabilna automobilska instrument ploča tvrtke XYLON d.o.o. iz Zagreba. Ovaj proizvod već je prisutan na svjetskim tržištima, a komponente rješenja već su implementirane u proizvodnju.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?