Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVODE NOVINE

Boban i Fifa pripremaju revoluciju: Uskoro ćemo gledati novo klupsko natjecanje?

Zvonimir Boban
Foto: Goan Jakuš/PIXSELL
1/5
17.09.2016.
u 15:18

Prvenstvo bi tako trajalo mjesec dana i igralo se kao klasični turnir, sa skupinama i eliminacijskom fazom.

Svjetsko klupsko prvenstvo od 2019. godine moglo bi se igrati u novom formatu. Fifa razmišlja da se to natjecanje, koje se održava u prosincu, prebaci na lipanj te proširi na 16 ili 24 momčadi.

Prvenstvo bi tako trajalo mjesec dana i igralo se kao klasični turnir, sa skupinama i eliminacijskom fazom. Održavalo bi se svake druge godine, a Talijani i Španjolci navodno su već prihvatili ovu ideju.

Pripremu će voditi Zvonimir Boban, kao najbliži suradnik Fifina predsjednika Giannija Infantina. Boban će s Marcom van Bastenom napraviti okvir natjecanja nakon čega će Fifa odlučiti što dalje.

>> Predsjednik Fife povjerio Zvonimiru Bobanu prvu veliku zadaću!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije