Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Emotivna ispovijest

Zvezdina zvijezda o Hrvatu kao bratu: Spašavao me od gladi, to mu nikad neću zaboraviti

Vladimir Štimac
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
18.01.2020.
u 11:25

-  Doslovno sam znao gladovati. Frižider bi mi zjapio prazan, a nisam imao čime niti natočiti gorivo u automobil koji mi je Žalgiris stavio na raspolaganje - prisjetio se Štimac

Vladimir Štimac, nekadašnji reprezentativac Srbije koji ponovo nosi dres Crvene zvezde, dao je za litavski portal 15min veliki intervju u kojem se prisjetio svojih košarkaških početaka, dana kada je kao klinac otišao u nepoznato, u Kaunas, kako bi stvorio od sebe ime u Žalgirisu.

Imao je Štimac samo 18 godina kada se našao u stranom mu podneblju, na temperaturama koje su znale dosezati minus od čak 40 stupnjeva Celzijusovih.

Prisjetio se u intervjuu Donatasu Urbonasu i kako je u to doba neprestano jeo u pekarama, ali kada bi imao čime, jer se znalo događati da u novčaniku nema apsolutno ničega.

-  Doslovno sam znao gladovati. Frižider bi mi zjapio prazan, nisam imao što natočiti u automobil koji mi je klub stavio na raspolaganje - prisjetio se Štimac i pohvalio čovjeka koji mu se u tim trenucima uvijek stavljao na raspolaganje, Marka Popovića. 

- Bila me sramota to priznati roditeljima, tražiti od njih da mi pošalju nešto novaca. I na jedan sam od takvih dana priznao Popoviću u kakvim sam problemima, pa u njemu stekao prijatelja koji je o meni brinuo. Vodio bi me na večere, pomagao u svakome smislu. Učio me kako da se odnosim prema novcu, kako da ne činim gluposti.

Govorio mi je Marko i da smršavim, tjerao me da se dovedem u red. Znao je i zagalamiti na mene, htio me izvesti na pravi put u svakom smislu - dodao je na to Štimac i zaključio:

- Bio mi je od velike pomoći i nikada mu to neću zaboraviti - kazao je u emotivnom intervjuu 32-godišnji centar visok 210 centimetara, koji je nakon Žalgirisa promijenio niz klubova i koji je sa Srbijom osvojio tri velika srebra, na Olimpijskim igrama u Riju de Janeiru, na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj i na Eurobasketu u Turskoj.

 

 

Komentara 10

CH
che99
12:08 18.01.2020.

Bravo za Marka... a i sam je imao problema kao i rodjak mu Komazec u Zadru 90-ih iako mu je otac Petar takodjer ikona u Zadru... sramota

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
12:58 18.01.2020.

Je pa nije tajna da su u bivšoj državi Hrvati i Slovenci bili softwer a Srbi sirova radna snaga

DU
Deleted user
16:53 18.01.2020.

I danas taj Žalgiris igra u ligi države Litve koja ima manje od 3 milijuna stanovnika i redovno igra u europskoj ligi šampiona. I netreba im nikakva regionalna liga već se ponose sa svojom litvanjskom dok Hrvatski košarkaši i sportaši još uvijek igraju u ligama odavno propale države! Nevjerojatno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije