Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin iz mržnje

Zvezdaša vrijeđali, tukli nogama i palicama te tražili da preda dres

Riva Split
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
11.02.2019.
u 11:28

Uočili su klupska obilježja na odjeći te su, u namjeri da ih oduzmu, strane državljane više puta udarali šakama, nogama i palicama po tijelu te od 29-godišnjeg stranog državljanina zahtijevali da im preda dres.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su dva 25-godišnjaka i 23-godišnjak iz mržnje pokušali teško tjelesno ozlijediti ili teško narušiti zdravlje trojici stranih državljana, a iz istog su motiva mržnje, uporabom sile i hladnog oružja na štetu 29-godišnjaka počinili razbojništvo, priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske. Trojica huligana predana su pritvorskom nadzorniku, a bit će ispitana u Državnom odvjetništvu u Splitu.

Policijska uprava priopćila je kako je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su 25-godišnjaci i 23-godišnjak zajednički i prema prethodnom dogovoru 9. veljače oko 13:30 sati došli do ugostiteljskog objekta na Obali hrvatskog narodnog preporoda u Splitu te fizički napali tri igrača vaterpolo kluba koji su kao gosti sjedili na vanjskom dijelu objekta. 

Razlog napada bio je taj što su kod jednog od njih uočili klupska obilježja na odjeći te su, u namjeri da oduzmu klupska obilježja, strane državljane više puta udarili šakama, nogama i palicama po tijelu te od 29-godišnjeg stranog državljanina zahtijevali da im preda klupski dres. Počinitelji su ga pritom nazivali pogrdnim imenima i prijetili mu, a nakon što je 29-godišnjak u bijegu skočio u more, od njega su i nadalje, uz prijetnju nožem, zahtijevali predaju odjeće s klupskim obilježjima, a što je on na kraju i učinio. Navedeni je 29-godišnji strani državljanin tom prilikom lakše ozlijeđen

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljen je veći broj razgovora sa svjedocima događaja, obavljene su pretrage stana i drugih prostorija koje koriste osumnjičenici te druge mjere i radnje iz nadležnosti policije. Tijekom istraživanja kod 25-godišnjaka je pronađena i oduzeta majica s klupskim obilježjima. Kriminalističko istraživanje ovog događaja nastavlja se i dalje, kažu iz PU splitsko-dalmatinske. 

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar Django
Django
11:57 11.02.2019.

Momci su smetnuli s uma da je u Hrvatskoj dopušteno lancima, palicama i noževima napadati iz mržnje svakoga tko se u Splitu usudi nositi dres Dinama. Ili Rijeke. Za to nema sankcija. Ali nije dopušteno ako netko, a pogotovo nejač od dva metra i sto kila vage, nosi dres Zvezde. To je onda teško kazneno djelo zbog kojeg se cijela država diže na noge, susjedne države uručuju protestne note a međunarodna zajednica, pogotovo ona koja zanosi lijevo, prijeti sankcijama. Zato pamet u glavu, mrziti se smiju samo plavi dresovi koji imaju amblem sa hrvatskim grbom, za to vas nitko neće progoniti kao što ni do sada nije. (Ovo je satira, da ne ispadne kako je netko krivo shvatio i ugasio mi profil)

MO
modrulj
11:46 11.02.2019.

Eno srpski mediji samo dan nakon ovog u Splitu prenose da su huligani u Kruševcu u Srbiji napali i ozlijedili Kamerunca i Senegalca koji igraju tamo u klubu. Puno gore nego u Splitu jer ovi nisu imali nikakva obilježja kluba nego su napadnuti samo zbog boje kože. E sad ćemo vidjeti koliko će vijesti biti o ovom rasističkom napadu u Srbiji, šta kažu Dačić i Vučić, te hoće li Senegal i Kamerun Srbiji uputiti protesnu notu. Sramota!

TR
tramontana
12:18 11.02.2019.

Sve je to izvedeno po scenariju iz Bgd. Možda su imali i probe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije