Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNO

Zvezda zbog Vukovarskog vodotornja prijavila Cedevitu Euroligi!

Vodotoranj
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
06.04.2016.
u 10:34

– Ne mislim da je to normalno, ali ako se vidi od koga dolazi i koliko Hrvati imaju frustracije od Srbije i Crvene zvezde, onda i ne čudi – rekao je predsjednik Zvezde Nebojša Čović

Nevjerojatne vijesti stižu iz Srbije. Vodstvo Crvene zvezde prijavilo je Cedevitu Euroligi jer je zagrebački klub odlučio da će prihod od utakmice koja se igra u petak 8. travnja ići za obnovu Vukovarskog vodotornja.

Srbi to smatraju neprimjerenim činom i provokacijom (?). Stajalište Zvezde detaljnije je objasnio predsjednik Nebojša Čović.

– Ne mislim da je to normalno, ali ako se vidi od koga dolazi i koliko Hrvati imaju frustracije od Srbije i Crvene zvezde, onda i ne čudi. Poznajemo dobro njihov mentalitet i nećemo nasjesti na njihove provokacije. O svemu smo obavijestili Euroligu jer se tako nešto nikada u povijesti nije dogodilo – rekao je Nebojša Čović za Kurir i dodao:

– Žao mi je što je Cedevita to napravila, ali razumijemo ih budući da su nam mušterije na sportskom terenu. Nećemo im odgovoriti na isti način. Imat ćemo između 500 i 1000 navijača u Zagrebu jer su ljudi još prije nabavili ulaznice.

Podsjetimo, u prvoj euroligaškoj utakmici ovih momčadi koja se igrala u beogradskom Pioniru, Zagrepčani su morali slušati i četničke stihove koje slave “straže generala Draže”, ali i gledati transparent koji slavi ratnog zločinca, nedavno preminulog generala Zdravka Tolimira, Mladićeva pomoćnika. Sve je to zabilježio naš novinar, a opširnije o tome možete pročitati ovdje.

Istaknimo i da je Hrvatski nogometni savez dio prihoda od ulaznica utakmice Hrvatske i Izraela, koja se igrala u Osijeku, donirao za vodotoranj. U akciju se uključio i igrač Barcelone Ivan Rakitić koji je gradu Vukovaru donirao 75.000 kuna te brojne fizičke i pravne osobe iz cijele Hrvatske.

Projekt „Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva“ predstavljen je nedavno, a on uključuje obnovu ovoga najprepoznatljivijeg simbola Vukovara i Domovinskoga rata. Planirano je da vodotoranj izvana zadrži sadašnji izgled, odnosno sve ratne ožiljke. Njegova unutrašnjost bi bila uređena, postavit će se i panoramsko dizalo, a na vrhu će biti izgrađen vidikovac. Procjenjuje se kako će za potrebe obnove vodotornja, čiji se početak očekuje još tijekom ove godine, biti potrebno izdvojiti oko 20 milijuna kuna.

>> Dođu li Zvezdini navijači, i oni će pomoći obnovu Vukovarskog vodotornja!

>> Protiv Zvezde za Vukovarski vodotoranj

Komentara 190

DU
Deleted user
10:55 06.04.2016.

nažalost, nikada se srbi neće pomoriti sa Hrvatskom... nikada... i njihov plan velike srbije će uvijek biti aktualan... rat je prestao odavno, ali ideologija koja ga je pokrenula nikad neće... nažalost...

DU
Deleted user
10:47 06.04.2016.

Sto njih briga kome ce ici novci s utakmice ,pa nije Crvena zvezda domacin.

UM
umnjak
10:59 06.04.2016.

Genocidna djela genocidnog naroda vidljiva po cijeloj Hrvatskoj i BiH. Četnicki fašisticki smradovi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije