Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARKO TOMAS:

Zvezda je jedna od najboljih momčadi, moramo biti fanatični

25.12.2016., Dom sportova, Zagreb - ABA liga, 15. kolo: KK Cedevita - KK Crvena Zvezda. Marko Tomas.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
09.12.2017.
u 08:16

– Zvezdaši su ponajbolja momčad ABA lige. I dok su u početnom dijelu sezone bili još i ranjivi, sada su našli ritam između ABA lige i Eurolige te lakše pobjeđuju regionalne suparnike.

Pred košarkašima Cibone najveće je ovosezonsko iskušenje. U ponedjeljak u 18 sati u goste im dolazi srpski prvak Crvena zvezda, momčad koja je u pretprošlom kolu Eurolige usred Madrida pobijedila veliki Real.

Kako Marko Tomas, sudionik mnogih regionalnih bitaka sa zvezdašima, gleda na taj sraz?

– Zvezdaši su ponajbolja momčad ABA lige. I dok su u početnom dijelu sezone bili još i ranjivi, sada su našli ritam između ABA lige i Eurolige te lakše pobjeđuju regionalne suparnike. Nama je pak gostujuća pobjeda u Baru dala samopouzdanja, no uz veliki angažman i fanatičnu igru u obrani, da bismo naudili Zvezdi, trebat će nam i dobra napadačka večer. Oni su kvalitetnija momčad pa se zato nadam podršci domaće publike.

Odakle će najviše prijetiti zvezdaši?

– Činjenica je da su promijenili nositelje igre. Više nema Jovića, sada im igru kreira bijeli Amerikanac Rochestie i prije svega moramo naći načina kako njega zaustaviti. Njihova je velika snaga u tom pritisku tijelo na tijelo, a ja se nadam da mi možemo odgovoriti njihovim fizikalijama.

Kad smo kod razigravača, Cibona je dovela Branislava Ratkovicu.

– To bi trebalo biti dobro rješenje, iskusan je igrač, srpska škola. Bit će nam sigurno od koristi.

A od koristi je i sazrijevanje, preko noći, Karla Uljarevića (19).

– To što se klub najprije riješio Langstona Halla, s kojim je po meni još trebalo malo pričekati, a potom i Jahmara Younga, koji se pokazao promašajem, za nas rezultatski nije ispalo dobro. No, ta kriza možda je klubu donijela dugoročan plus jer zbog nedostatka kvalitete na mjestu razigravača silom prilika minutažu je dobio mladi Uljarević. On je to dobro iskoristio i sada je važan kotačić u našoj igri. Vidi se da je potencijal, da ima mladenačku ludost, no treba ga ispravljati i bodriti.

U vrijeme kada su Amerikanci odlazili i dolazili, u zraku je bilo i pitanje mogućeg Tomasova odlaska, no to se nije dogodilo.

– Kod kuće je najljepše. Ja jesam očekivao angažman u inozemstvu, no ponude me nisu zadovoljavale. A onda sam odlučio olakšati i sebi i obitelji i ostati. Meni je ovdje dobro, zadovoljan sam ulogom u momčadi, a sada kada znam da ću tu biti do kraja sezone, automatski mi je i psihološki lakše.

U Ciboni mu je zacijelo ugodnije i zato što mu je jedan od pomoćnih trenera stariji brat Ivan.

– On mi je puno pomogao u životu pa tako i u košarkaškom odrastanju, posebice za vrijeme zajedničkog igranja za KK Zagreb. Nekad smo bili suigrači, a sada smo na relaciji trener – igrač pa mi on i dalje daje savjete. Sretan sam što mogu s njim ponovo dijeliti klupske boje. 

Cherry: Imaju jedno od najluđih ozračja, bit će nam teško 

Na krilima pobjede nad Darüşşafakom u Eurokupu, košarkaši Cedevite (7-3) puni samopouzdanja danas gostuju kod Partizana (19 sati). Petoplasirani crno-bijeli (5-5) možda nisu jaki kao prijašnjih sezona, no pred svojom su publikom uvijek opasni.

– Imaju jednu od najluđih atmosfera u Europi uz koju nekad mogu pobijediti i favorite – kaže Cedevitin razigravač Will Cherry.

Komentara 3

Avatar strazar
strazar
18:49 09.12.2017.

aj dosta vise. naporni ste. rat se odavno zavrsio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije