Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još se lopta kotrlja

Žuti napravio važan korak u želji da spasi klub, Vlašića još neće pogoci

15.03.2020.
u 23:07

Nikola Vlašić ove je sezone postigao sedam pogodaka u ruskom prvenstvu (te jedan u Europskoj ligi), a posljednji u studenome prošle godine, u utakmici sa Samarom

Robert Prosinečki napravio je s turskim Kayserisporom važan korak prema ostanku u prvoligaškoj eliti. Momčad našeg trenera u 25. kolu tamošnjeg prvenstva svladala je kod kuće izravnog konkurenta u borbi za ostanak Yeni Malatyu s 2:1. Tako je Kayserispor i dalje posljednji u ligi, s 22 boda, ali sada je od zone ostanka udaljen samo tri boda.

Do kraja turskoga prvenstva ostalo je još osam kola.

Prosinečki je preuzeo Kayserispor na početku ove godine i u devet nastupa u prvenstvu osvojio 12 bodova. Ovo mu je bila treća pobjeda, u kojoj su sudjelovali bivši igrač Rijeke Zoran Kvržić (90 minuta) te bivši igrač Dinama Mario Šitum (ušao u 81. minuti).

Inače, utakmice turskoga nogometnog prvenstva igraju se bez prisutnosti publike. Jučer rano poslijepodne igran je i derbi između vodećeg dvojca na ljestvici, Trabzonspora i Istanbul Basaksehira, i završen je rezultatom 1:1.

U akciji su jučer bila i dvojica hrvatskih reprezentativaca u redovima moskovskog CSKA, po jedan iz A i mlade vrste, Nikola Vlašić i Kristijan Bistrović. Njihova je momčad pred domaćom publikom igrala razočaravajućih 0:0 s Ufom; Vlašić je igrao cijelu utakmicu, a Bistrović je bio zamijenjen u 80. minuti.

Moskovski CSKA, koji s klupe vodi Bjelorus Viktor Gončarenko, drži peto mjesto u ruskom prvenstvu.

Nikola Vlašić ove je sezone postigao sedam pogodaka u ruskom prvenstvu (te jedan u Europskoj ligi), a posljednji u studenome prošle godine, u utakmici sa Samarom. Od tada je nanizao šest utakmica bez pogotka, ali je još uvijek najbolji strijelac moskovske momčadi ove sezone.

Uvjerljivo vodeći u ruskom prvenstvu je Zenit na čijoj je utakmici s Uralom bilo gotovo 34.000 gledatelja, a na jednom od ulaza na stadion mjerila se temperatura svakom navijaču, dok se na ostalima to činilo selektivno.

Zenitovi navijači na toj su utakmici istaknuli transparent na kojemu je pisalo “Svi smo zaraženi nogometom i umrijet ćemo za Zenit”, a tijekom utakmice skandirali su morbidan slogan “Svi ćemo umrijeti”.

Veliko iznenađenje dogodilo se u 23. kolu ukrajinskoga prvenstva, u kojemu je Zorya svladala vodeći i nedostižni Šahtar s 1:0, a u drugom poluvremenu za domaćine je nastupio 24-godišnji Varaždinac Lovro Cvek.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije