Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKAŠKI DINAMO

Zula potpuno uvjeren: Bad Blue Boysi bit će naš šesti igrač, naša utvrda!

26.09.2021.
u 15:00

Dinamo je lani bio na korak od plasmana u HT Premijer ligu, no izgubio je presudne utakmice od Cedevite Junior i Dubrave.

Ovog vikenda počela su i natjecanja u Prvoj ligi košarkaša, koja bi, ove sezone, mogla biti izrazito zanimljivo i neizvjesno natjecanje za ulazak u HT Premijer ligu. A jedan od najozbiljnijih aspiranata za najviši rang bit će zagrebački Dinamo, dojučerašnji Rudeš, koji se već u prvom kolu (15 sati, u Draženovu domu) susreće s jednim od konkurenata Ribolom Kaštela.

Dinamovo pojačanje za realizaciju tih nastojanja bit će i Andro Anzulović (30), koji je stigao nakon tri sezone u Zaboku i koji će uz Ušića i Garafolića predstavljati iskustveni oslonac, dok se od mladih snaga (Nakić-Vojnović, Cvitanović, Majić, Klepo...) očekuje igrački iskorak.

Spahija dopredsjednik Dinama

– Čim sam krenuo u razgovore s ljudima iz Dinama, rekli su mi da je cilj ući u najviši rang, a da je to ozbiljna priča, vidi se i po klupskoj web-stranici. Imaju jasnu viziju razvoja kluba i vjeruju da uz podršku navijača, uz punu dvoranu, mogu to i realizirati. Uostalom, iza te priče stoji i Neven Spahija kao dopredsjednik kluba.

A podrška Bad Blue Boysa trebala bi predstavljati najjaču navijačku snagu u ovom rangu natjecanja.

– U utakmicama s našim glavnim konkurentima to bi mogla biti i prevaga. Jer bit će tu dosta konkurentnih momčadi, poput Hermesa, Bosca, Kaštela i Dubrovnika, a naši navijači mogli bi biti naš šesti igrač. Domaće utakmice igrat ćemo u Draženovu domu, to je dosta akustična dvorana, u kojoj očekujem odličnu atmosferu. U utakmicama na jednu-dvije lopte navijači bi mogli biti ti koji će, figurativno ću reći, obraniti presudan napad. Oni će biti naša utvrda.

Dinamo je lani bio na korak od plasmana u HT Premijer ligu, no izgubio je presudne utakmice od Cedevite Junior i Dubrave.

– I ove će sezone biti isti sustav natjecanja da će četiri najbolje momčadi igrati za prvaka Prve lige, a da će drugoplasirani s onim pretposljednjim iz HT Premijer lige igrati kvalifikacijsku utakmicu.

Naš sugovornik strastveno trenira i igra košarku uz stalni posao u Hrvatskom košarkaškom savezu, u kojem radi u uredu državnih reprezentacija i gdje se brine o mlađim selekcijama.

– Premda u meni još kuca natjecateljsko srce, ja se u budućnosti vidim u sportskoj administraciji, a to je nešto za što sam se i školovao. Stručni prvostupnik postao sam na splitskoj Aspiri, a na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta završio sam za stručnog specijalista sportske administracije, pri čemu mi je mentor na diplomskom radu bio Zlatko Mateša.

Andro Anzulović član je jedne od najsportskijih hrvatskih obitelji. Majka Marija je odbojkaška olimpijka, a otac Dražen košarkaš i bivši izbornik, danas trener u ruskom Jeniseju, a košarkaški trener je i stric mu Vladimir. Osim toga, Andrin mlađi brat Roko također je košarkaš, čak je i igrao u istom klubu, dok se zvao Rudeš, sada je pomoćni trener mlađih kadeta (U-13) u Ciboni, a sestra Mia trenira odbojku i atletiku. No ni to nije sve.

Trenirao i američki nogomet

– Prije nekoliko mjeseci oženio sam se kćeri poznatog nogometaša Ardiana Koznikua, a moja Diana svojedobno je bila državna prvakinja i reprezentativka u skokovima u vodu. Supruga je diplomirala na KIF-u i radi kao osobna trenerica, ali i kondicijska trenerica ženske U-19 reprezentacije.

Prije nego što se opredijelio za košarku, Andro je trenirao odbojku, što je mamin “gen”.

– Volim loptu pa sam trenirao nogomet, odbojku pa čak i američki nogomet, a s 14-15 godina odlučio sam se za košarku. Otac i majka uvijek su mi bili podrška, a mama je bila i žestoka navijačica pa mi je, dok sam bio mlađi, ponekad bilo i neugodno jer ima zvonak glas. Zaderala bi se nešto u stilu: “Trči, Andro, nemoj stajati” pa sam joj tada govorio da ne dolazi na moje utakmice. Moja je mama uistinu žena-zmaj.

Ključne riječi

Komentara 2

HR
hr76
07:28 27.09.2021.

Košarkaški Dinamo već postoji zadnjih 75 godina i zove se Cibona.

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
20:20 26.09.2021.

U Zagrebu svako ima svoj klub , kad je Cibona bila Bandiceva (gradska), HDZ je imao Zagreb , SDP i Tedesci Cedevitu , srecom pa Tomu zanimaju ped..i psi i smece , pa si nece pravit klub , tko ondaa stoji iza ovog Dinama ?, od svih klubova zajedno jedva se mozr jedan stabilan napravit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije