Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK PRIZNAO

Zula: Ja sam odgovoran za nedisciplinu i nemoć igrača!

Dražen Anzulović
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
21.09.2018.
u 08:00

– Ja sam birao te igrače i moja je bila odluka da oni ostanu do kraja. Nije ljudski da se s tim stvarima ide van.

Nakon zajedničke presice čelnika Hrvatskog košarkaškog saveza i izbornika Dražena Anzulovića neka su pitanja ostala neodgovorena pa smo nazvali izbornika koji se odmara u Novigradu pokraj Zadra.

Zanimalo nas je što on kaže na izjavu kapetana i najboljeg strijelca reprezentacije Bojana Bogdanovića da je daleko od istine njegova konstatacija da su igrači na pripreme za kvalifikacijske utakmice s Litvom i Poljskom došli tjelesno nedostatno spremni?

>> Pogledajte i konferenciju HKS-a nakon dva poraza reprezentacije

- Mislite li da bih ja to rekao da u to nisam bio uvjeren? Subjektivno mišljenje igrača je u najvećem broju slučajeva daleko od objektivne situacije. Ja sam bio jasan, no neću nikoga prozivati. Rekao sam da su svi treninzi snimljeni, sve je pohranjeno u Savezu. Uostalom, onaj tko je gledao obje utakmica sa Slovenijom i tko je imalo razumio situaciju na parketu, mogao je već tada vidjeti alarmno svjetlo kao što sam ga i ja vidio u tim utakmicama.

Pogriješio s dva igrača

A to spominjanje dva igrača s kojima je promašio u selekciji, ali da ih nije imenovao, potaknulo je predsjednika Saveza Stojka Vrankovića da inzistira da izbornik u svojim izjavama mora biti transparentan. Jer će inače ostati previše nejasnoća.

– Ja sam rekao najmanje dva, a može ih biti i pet, no moj predsjednik zna za moju odluku da s imenima neću izlaziti jer od toga nema nikakve koristi.

Boji li se on to da bi nakon imenovanja ti igrači odbili doći u reprezentaciju kada ih se sljedeći puta bude zvalo?

– Ne, ja ih ne želim prozivati ne zato što se bojim da mi se više neće odazvati, nego zbog bontona i kulture. Uostalom, najuže vodstvo Saveza zna tko su ti igrači.

Dražen Anzulović
1/8

No, koliko je nama poznato, Anzulović nikad od čelnika HKS-a nije tražio da se ta dva igrača pošalju kući?

– Ja sam birao te igrače i moja je bila odluka da oni ostanu do kraja. Nije ljudski da se s tim stvarima ide van.

Izbornik je i dalje uvjeren da je on za te dvije utakmice u kojima smo izgledali nesređeno pripremio dobru taktiku.

– Hrvatska je za sve segmente igre taktički bila spremna i ja bih volio da mi se konstruktivno kaže gdje sam ja promašio.

Je li kondicijska (ne)spremnost bila jedini razlog loše realizacije taktike?

– To je samo jedan od razloga, ali je najvažniji.

Nepravedni prema trenerima

Nisu li pak i neki igrači bili nedisciplinirani u odnosu na zadanu taktiku?

– Za sve što se događalo na parketu i oko parketa ja sam preuzeo odgovornost pa sam tako odgovoran i za nedisciplinu igrača, ali i za njihovu nemoć. A ako ste pak čitali izjavu Bojana Bogdanovića, on ističe da su igrači krivi za poraz od Litve, a ja sam i za to preuzeo krivicu.

>> Pogledajte kako su mladi košarkaši nakon osvojenog zlata zapjevali Lijepu našu u Novom Sadu

Za što je još izbornik odgovoran?

– Preuzimam odgovornost za sve što ide uz poraze i ulogu trenera koja je neizbježna u tim porazima. Preuzimam svu odgovornost koju trener mora preuzeti, a sve konstruktivne kritike prihvaćam, no bez argumenata ništa.

Koliko je velika ta odgovornost?

– U kojoj mjeri sam bio zaslužan za pobjede u lipnju nad Italijom i Rumunjskoj, u istoj toj mjeri sam sada odgovoran za poraze.

No, sport nekad zna biti nepravedan prema trenerima. Kada se pobjeđuje, onda se češće slave igrači, a kada se gubi, onda se češće kritiziraju treneri.

Komentara 4

Avatar CHOW
CHOW
08:17 21.09.2018.

Rasulo, igrači se između sebe ne podnose i kako onda nešto i očekivati.

DH
dalibor.hren
20:59 21.09.2018.

I Zuli, i Stojku, i Rađi sprašiti "Šimecki" i doviđorno!

TO
Tomisl
09:11 21.09.2018.

Da su pravi sportasi i igraci nebi bilo potrebe skretat im paznju na disciplinu , red i zajednistvo u timu. To su samo vjeciti talenti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije