Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FANTASTIČNI HRVAT

Zubčić nakon drugog mjesta: Jedina prava odluka je bila riskirati u drugoj vožnji

Men's Giant Slalom
DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
09.01.2021.
u 15:22

- Možda je sad Pinturault na nivou iznad, kao nekad Hirscher, uvijek netko iskače. Možda ja uđem u takvu formu sljedeći mjesec. Važno je skupljati bodove, sve je moguće, idemo se boriti dalje - rekao je Zubčić.

Nakon drugog mjesta u dva dana u Adelbodenu te svojeg sedmog plasmana na postolje u karijeri najbolji hrvatski skijaš i ponajbolji svjetski veleslalomaš Filip Zubčić nije skrivao svoje oduševljenje

- Stvarno sam jako sretan, bila je prava borba u drugoj vožnji. Izvukao sam maksimalno iz sebe, radio sam i pogreške jer sam previše riskirao na nekim dijelovima. To je bila jedina prava odluka da završim na postolju, morao sam riskirati, kad sam ušao u cilj, bio sam iznenađen koliku sam prednost imao s obzirom na pogreške - rekao je Zubčić.

Veliku pauzu (pola sata) prije svoje prve vožnje imao je hrvatski skijaš zbog teškog pada Amerikanca Tommyja Forda. Zubčić je bio prvi na startu poslije dugog prekida.

- Mislim da je bilo 25 sekundi prije mojeg starta, a zatim su mi rekli "Stop". Treba ostati tada hladne glave, probao sam se smiriti i ponovno hladne glave ući u utrku. Ja sam bio zadovoljan sa skijanjem - rekao je Zubčić.

Ispred hrvatskog skijaša ponovno je bio samo Francuz Alexis Pinturault koji je u Adelbodenu odskijao četiri besprijekorne vožnje.

- Možda je sad na nivou iznad, kao nekad Hirscher, uvijek netko iskače. Možda ja uđem u takvu formu sljedeći mjesec. Važno je skupljati bodove, sve je moguće, idemo se boriti dalje - zaključio je Zubčić.

Komentara 3

SC
schwertransport
15:47 09.01.2021.

Bravo majstore!

Avatar Asterix
Asterix
16:25 09.01.2021.

Bravo Filipe!!

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
18:06 09.01.2021.

Filipe, manje pricati, a vise skijati. Ajde otklizi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije