Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARI RAČUNI Predsjednik Croatije Sesvete nekad je ratovao sa Zdravkom Mamićem

Zubak izbjegao Mamićevu ložu

09.11.2008.
u 21:33

Negdje sredinom drugog poluvremena, kad je Dinamo već slomio Croatiju Sesvete (završilo je 6:1), kad je Ljupko priznao pogreške u vođenju utakmice, stigla je SMS poruka - u kladionici se priča da su Sesvete pustile. To je već postalo bolesno pomodarstvo. Gotovo svaku nedjelju “netko je nekom pustio”. Bez dokaza to su bile i ostat će šuplje priče. Ima i jedan detalj: tko zna povijest odnosa Zdravka Mamića i Zvonka Zubaka, morao bi znati da ta dva čovjeka nikada više neće popiti zajedno kavu, a kamoli da dogovaraju utakmicu.

Mamić je nadmoćan
Prije šest godina kad je Zdravko Mamić utvrđivao temelje u Maksimiru, iz Sesveta je Zvonko Zubak poslao nekoliko WBR-a.

- Neka nam dopusti da skupština kluba odluči koga želi u Dinamu. Ja imam svoj novac, a ne znam čiji novac ima on. Zbog toga bih volio da vidimo, neka se organizira i okrugli stol, neka se nađemo na televiziji. Ja se Mamića ne bojim - grmio je tada Zvonko Zubak, gledajući prema Mamiću i Dinamu.

Na famoznoj se skupštini Zubak nije pojavio. Tada se pričalo da je samo “jak na riječima”, da zapravo njegovi švicarski sefovi nisu tako puni. U međuvremenu je Dinamo napunio riznicu trofeja, Mamić je postao jedan od najutjecajnijih ljudi hrvatskog nogometa. Bez njega se ne donose odluke, bez njega se ni izbornici hrvatske nogometne reprezentacije ne biraju.

Zdravko, koji je jednom i sam vodio Sesvete, mudro je prije Zubaka zapravo shvatio da treba voditi Dinamo. Želio je to poslije i Zubak, no napad na negdašnjeg susjeda iz kvarta nije uspio. Koliko je Zubaku teško i dan-danas prihvatiti činjenicu da će uvijek Mamiću gledati u leđa, otkrit će i detalj da Croatijin predsjednik nije ni došao u Maksimir.

Dugo smo ga zvali na mobitel, javio se negdje u 60. minuti.

- Upravo se vraćam s jednoga važnog službenog puta - rekao je Zubak.

Ove sezone je barem u Zagrebu (Kranjčevićeva i jednom Maksimir) gledao svoju momčad. No, porekao je da je izbjegao dolazak u Maksimir.

- Nemam se ja od koga skrivati ni čega bojati. I nemam nikakav problem. To s Mamićem, zašto bih to uopće i komentirao. To je prošlost.

Ništa nije slučajno
Dakle, više ne sanjate dan da zavladate Maksimirskom 128?

- Ne, jednom sam želio, ali ne bih o tome.

Što ako se Dinamu dogodi model pretvorbe kakav je primijenjen u Hajduku, biste li onda i vi kupili Dinamove dionice?

- Ne pada mi na pamet. Imam svoj klub, želim stvoriti stabilan prvoligaš i sagraditi pristojan objekt u Sesvetama. To je moj klub - zaključio je Zvonko Zubak, koji je na kraju jučer izbjegao Mamiću čestitati na pobjedi. Slučajno? Ma, sigurni smo da ništa nije slučajno. Jednostavno, Zubak nije želio doći u Mamićevu ložu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije