Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZI AKO ISPADNU

Zubak: Imam mnogo neprijatelja, "dušmani" su svuda oko nas!

Zvonimir Zubak
Marko Lukunić
13.11.2009.
u 09:00

- Druga liga me više ne zanima, prošao sam već tu kalvariju. Ispadnemo li iz lige, napustit ću klub - kazao je predsjednik Sesveta Zvonko Zubak.

Sve to izgleda pomalo depresivno i otužno. ŠRC Sesvete zjapi prazan, visoki reflektori sablasno stoje u svojoj neupotrebljivosti. Slučajni namjernik unazad nekoliko mjeseci ne može čak ni kavu popiti u domu nogometaša Croatije Sesveta, nekad poznati restoran "Sesvetska dolina" u stadionskom krugu zatvoren je. Klupski predsjednik Zvonimir Zubak sve je usamljeniji...

– U pravu ste, okruženi smo tugom. Eto, i taj restoran... Vlasnik je grad Zagreb, tražili smo da nam ga daju u najam kako bi naši igrači imali gdje popiti kavu i sok, ručati, družiti se, kako bi ovdje dolazili i klupski prijatelji. No, dobili smo negativan odgovor. Teško je raditi u takvu neprijateljskom okruženju. A ja imam mnogo neprijatelja, ne znam zašto, ali znam da su "dušmani" svuda oko nas – kaže Zubak.

Dok smo razgovarali, Zubaka je u drugoj prostoriji čekao Stjepan Jukić, jedan od četvorice otpisanih nogometaša (to su još Pilipović, Celišćak i Labudović).

– Sa svakim ćemo se igračem sporazumno razići, nitko neće otići nezadovoljan. Nisu oni jedini krivci za loš rezultat, ali svima mora biti jasno da za predzadnje mjesto nećemo više isplaćivati visoke plaće. Kad igrač zarađuje gotovo 30.000 kuna mjesečno, očekujem borbu za Europsku ligu, a ne da nakon 14 kola imamo tek jednu pobjedu. Celišćak je, recimo, za dva mjeseca dobio 55.000 kuna!

Pa vi ste im dali te plaće?

– To nije točno! Bivši direktor Mato Šimić dao je visoke plaće nekim igračima, kako bi visoku plaću imao i njegov sin, a da ipak sinova ne bude najveća!

A vi, je li, niste za to znali?

– Ma jesam, ali bio sam naivan. Šimić mi je rekao da će naći sponzore, da će uskočiti grad Zagreb, da će sve biti sjajno i bajno. Na kraju ništa nije bilo od toga. Sad ćemo slijediti primjer Varteksa, gdje najbolji igrači imaju 7000 kuna mjesečno.

Tko financira Croatiju Sesvete?

– Najviše ja. Ne pitajte me koliko sam uložio u ovih devet godina, glava me boli. Treba nam godišnje oko deset milijuna kuna, a od Grada dobijemo oko dva i pol milijuna.

A sponzori?

– Državne tvrtke vezane su samo uz velike klubove! I mi smo, kao Dinamo i Hajduk, tražili pomoć državnih tvrtki, ali svi su nas odbili. Znate, lako je s proračunom od 100 milijuna kuna biti prvak, to može svaka budala, ne treba biti pametan.

Možda i nije baš tako, nije sve u novcu. No, je li za vas i vaš klub bolje biti slab prvoligaš ili jaki drugoligaš?

– Ha, o tome bi se dalo razgovarati. Međutim, druga liga me više ne zanima, prošao sam već tu kalvariju. Ispadnemo li iz lige, napustit ću klub! Ali, borit ću se do zadnje kapi krvi.

Komentara 4

AN
Andreeejjj
20:34 13.11.2009.

Jooooj, pa kako te nebi mrzeli, pa znas i sam sta si ti?!? Smece...papa...iz nogometa!

MA
matina
09:13 13.11.2009.

bravo zvone legendo ti trebas dinamo kupit i osvojit sve sto se moze.

DO
doklerbo
13:38 17.01.2010.

Kaze Zubak \"Najbolje mi je da odem!\" Tocno ako sve sagledamo cime se Zubak bavio i za vrijeme domovinskog rata sverc oruzjem!!!poslije rata sverc sirovom naftom,danas se bavi raznim svercanjem i kriminalnim rabotama,pa tocno je je bolje da odes!!!!!Ali kuda u Krsnu Hercegovinu, sto prije ali da se nikad odtud nevratis!!!!Mnogima si ljudima stao na zulj pa ovaj slucaj nije iznenadujuci!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije