Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Zubac uz double-double pomogao Clippersima da nastave sjajan niz

Ivica Zubac
Foto: Jayne Kamin-Oncea/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
21.01.2021.
u 09:29

Luka Dončić je upisao svoj 30. triple-double u karijeri sa 13 koševa, 12 skokova i 12 asistencija za Maverickse

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac sinoć je upisao double-double. Pobjedi svojih Los Angeles Clippersa od 115:96 nad Sacramento Kingsima pridonio je s 11 koševa i 12 skokova. Do tog učinka je Zubac došao u 23 minute na terenu, uz šut iz igre 4/5 a tome je pridodao i jednu asistenciju.

Najbolji strijelac Clippersa bio je Kawhi Leonard sa 32 koša, šest ukradenih lopti i pet asistencija. Paul George je dodao 19 koševa, 12 asistencija i sedam skokova za petu uzastopnu pobjedu Clippersa. 

De'Aaron Fox je sa 25 koševa i sedam asistencija bio najbolji u redovima gostujućih Kingsa kojima je ovo četvrti poraz zaredom.

Cleveland Cavaliersi su kod kuće u izuzetno napetoj utakmici, koja je završila tek nakon dva produžetka, sa 147:135 svladali Brooklyn Netse. Collin Sexton je zabio tricu za izjednačenje 1.2 sekundu prije kraja prvog produžetka, a u drugom je produžetku zabio 15 koševa. Utamicu je završio s ukupno 42 koša. 

Kevin Durant je predvodio Netse sa 38 koševa, ali je promašio potencijalno pobjednički koš na zvuk sirene za kraj prvog produžetka. Tome je pridodao i 12 skokova i osam asistencija.

Kyrie Irving je ubacio 37 koševa u svojoj prvoj utakmici nakon dvotjednog izostanka s terena. James Harden je pak upisao svoj drugi triple-double u tri utakmice otkako igra za Netse sa 21 ubačajem, 12 asistencija i deset skokova.

Atlanta Hawks su sa 123:115 nadigrali Detroit Pistonse također nakon produžetka, a do pobjede ih je vodio Clint Capela sa 27 koševa i nevjerojatnih 26 skokova. Atlanta je uspjela u utakmici nadoknaditi i razliku od 17 koševa u zadnjoj četvtini za pobjedu nad gostujućim Detroitom.

Philadelphia 76ers su sa 117:109 bili bolji od Boston Celticsa, a Joel Embiid je za pobjedu domaće momčadi ubacio 42 koša uz deset skokova. Tobias Harris je dodao 22 koša za Sixerse koji su na domaćem terenu upisali osam pobjeda u devet utakmica.

Kod Celticsa, koji su igrali bez Jaysona Tatuma, najbolji je bio Jaylen Brown sa 26 poena, dok je Marcus Smart dodao 25 koševa.

Dallas Mavericks su sa 124:112 pobijedili Indiana Pacerse u Indianapolisu. Kristaps Porzingis je predvodio Dallas sa 27 koševa i 13 skokova, a Trey Burke je zabio 22 koša. Luka Dončić je upisao svoj 30. triple-double u karijeri sa 13 koševa, 12 skokova i 12 asistencija za Maverickse. Najbolji pojedinac Pacersa bio je Malcolm Brogdon sa 26 pogodaka. 

Miami Heat je sinoć upisao drugu pobjedu zaredom, prvi put ove sezone, svladavši sa 111:102 Toronto Raptorse. Kendrick Nunn je bio najbolji strijelac Miamija s 28 koševa, a Goran Dragić je dodao 17 koševa, dok je kod Raptorsa najbolji bio Fred VanVleet sa 24 ubačaja. 

Orlando Magic su tijesno sa 97:96 nadigrali u Minneapolisu Minnesota Timberwolves  i to zahvaljujući trici Colea Anthonyja uz zvuk sirene za kraj. Ovo je za Magic prva pobjeda nakon šest poraza, a do nje ju je vodio Nikola Vučević sa 28 koševa. 

Golden State Warriors su kod kuće sa 121.99 bili bolji od San Antonio Spurse, a Phoenix Suns su u gostima sa 109:103 pobijedili Houston Rocketse.

Deandre Ayton je upisao double-double za Phoenix sa 26 koševa i 17 skokova, a Devin Booker je dodao 24 koša. Dario Šarić nije igrao za Phoenix.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije