Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOČEKALI POČETAK

Zubac i društvo srušili aktualne prvake na startu sezone

NBA: Los Angeles Clippers at Los Angeles Lakers
Kirby Lee/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
23.12.2020.
u 07:26

U večeri kad su dobili svoje prstene kao uspomenu na NBA naslov osvojen "pod balonom" u Orlandu, Lakersi nisu uspjeli kao pobjednici izaći u gradskom derbiju

Košarkaši Los Angeles Clippersa ušli su u novu sezonu NBA lige pobijedivši na startu aktualne prvake Lakerse sa 116-109, dok su Brooklyn Netsi s uvjerljivih 125-99 svladali Golden State Warriorse u svom Barclays Centeru.

U večeri kad su dobili svoje prstene kao uspomenu na NBA naslov osvojen "pod balonom" u Orlandu, Lakersi nisu uspjeli kao pobjednici izaći u gradskom derbiju. Konačnih 116-109 još je i dobar rezultat, s obzirom na to da su Clippersi pred kraj prve četvrtine imali prednost od 22 koša (39-17)!

Lakersi su uspjeli u drugoj četvrtini taj zaostatak svesti na samo dva koša manjka na poluvremenu (56-54), na pet minuta do kraja treće četvrtine došli su do izjednačenja (75-75), ali nijednom nisu uspjeli steći prenost. Kad je trebalo prelomiti utakmicu Clippersi su imali iznimno raspoloženog Paula Georgea koji od svoja 33 koša njih 24 postigao u drugom poluvremenu.

Kawhi Leonard je za pobjednike ubacio 26 koševa, a Serge Ibaka je postigao 15 poena u svojoj prvoj utakmici u dresu Clippersa u kojima je na poziciji startnog centra zamijenio hrvatskog reprezentativca Ivicu Zubca.

No, Zubac se odlično snašao i u ulozi prve alternative na visokim pozicijama. Igrao je 26 i pol minuta te za to vrijeme ubacio 11 koševa, imao šest skokova, po jednu asistenciju i osvojenu loptu te jednu blokadu na LeBronu Jamesu, a obavio je i veliki dio posla oslobađajući prostor i postavljajući blokove za suigrače, što se u statistici ne vidi. 

LeBron James je sa 22 koša bio najefikasniji kod Lakersa. Anthony Davis je ubacio 18 poena, a Montrezl Harrell je protiv bivše momčadi ostvario učinak od 17 koševa i 10 skokova.

U Brooklynu je momčad pod vodstvom Stevea Nasha na pogon Kyrieja Irvinga i Kevina Duranta već u prvoj četvrtini 'razbila' Golden State ubacivši 40 poena (40-25), a potom je iz četvrtine u četvrtinu prednost domaće momčadi rasla do najvećih 38 koševa prednosti.

Već tri minute prije kraja treće četvrtine Netsi su imali prednost od 35 poena (95-60) pa si je Nash mogao dopustiti zadnjih 15 minuta utakmice odigrati bez svojih najboljih igrača.

Kyrie Irving je svih 26 koševa ubacio u prvom poluvremenu, a uz to je imao po četiri skoka i asistencije. Kevin Durant je završio dvoboj sa 22 poena, pet skokova te po tri asistencije i osvojene lopte. Treći strijelac momčadi bio je Caris LeVert sa 20 koševa.

Stephen Curry je za Goden State postigao 20 koševa, ali uz loš šut (7/21) te podijelio deset asistencija. Drugi izbor ovogodišnjeg drafta, centar Warriorsa James Wiseman ubacio je 19 poena uz šest skokova.

Komentara 1

MO
montello
18:01 23.12.2020.

lakersi su lose odigrali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije