Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA

Zubac i Clippersi sve bliže doigravanju, Bender u petorci

Ivica Zubac
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
16.03.2019.
u 12:53

Kod Sunsa najučinkovitiji je bio Devin Booker s 29 pogodaka, dok je hrvatski igrač Dragan Bender krenuo u početnoj petorci te za 20 minuta provedenih na parketu postigao četiri poena

Košarkaši Los Angeles Clippersa napravili su još jedan korak ka plasmanu u doigravanje NBA lige 128-121 domaćom pobjedom protiv Chicago Bullsa, a hrvatski centar Ivica Zubac je u novom uspjehu svoje momčadi sudjelovao s devet koševa (šut 4-8, slobodna bacanja 1-1), sedam skokova i dvije asistencije za 23 minute provedene na parketu.

Clippersi su preuzeli kontrolu rezultata u trećoj četvrtini susreta te mirno priveli susret kraju u svoju korist. Najbolji u momčadi iz Los Angelesa bili su Danilo Gallinari s 27 i Montrezl Harrell s 26 poena, dok su slabe Bullse predvodili Zach LaVine s 31 i Robin Lopez s 22 ubačaja.

S omjerom pobjeda i poraza 40-30 Clippersi i dalje drže osmo mjesto u Zapadnoj konferenciji, posljednje koje vodi u doigravanje, no deveti Sacramento Kingsi, koji su izgubili sa 114-123 na gostovanju kod Philadelphia 76-ersa, sada zaostaju šest utakmica, oni su na omjeru 33-35.

Houston Rocketsi učvrstili su se na čelu skupine Southwest i trećem mjestu Zapada 108-102 pobjedom protiv najslabije momčadi svoje konferencije Phoenix Sunsima. Gosti iz Arizone bili su u igri za pobjedu sve do posljednjih pet minuta susreta, no tada je stvar u svoje ruke uzeo James Harden i odveo Rocketse do pobjede. Harden je bio nadomak "triple-double" učinka s 41 košem, 11 asistencija i 9 skokova, a pridodao je i 6 osvojenih lopti. Kod Sunsa najučinkovitiji je bio Devin Booker s 29 pogodaka, dok je hrvatski igrač Dragan Bender krenuo u početnoj petorci te za 20 minuta provedenih na parketu postigao četiri poena (šut za dva 2-2, trica 0-1) uz šest skokova i po dvije asistencije i osvojene lopte.

Houston je sada na omjeru 43-26, dok je Phoenix pao na 16-54.

>> Pogledajte nastup hrvatske klape na NBA utakmici

Vodeći sastav Istoka i čitave lige Milwaukee Bucksi ostvario je novu pobjedu svladavši na gostovanju Miami Heat sa 113-98 prvenstveno sjajnom izvedbom u drugom poluvremenu. Domaći Heat je krajem prve četvrtine  imao 23 poena prednosti (37-14), na poluvrijeme je otišao s 20 koševa viška (62-42), no drugo poluvrijeme Bucksi su dobili sa 71-36 i na kraju ostvarili uvjerljivu pobjedu. Giannis Antetokounmpo je briljirao s 33 koša, 16 skokova i 9 asistencija za Buckse, dok je Justise Winslow s 20 poena bio najefikasniji kod domaćih, no svih 20 je ubacio u prvom poluvremenu.

Milwaukee je s 52-17 na vrhu Istoka s tri utakmice prednosti ispred drugog Toronta, dok je Miami s 32-36 osmi na Istoku. 

>> Pogledajte linđo na NBA utakmici


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije